Slik spiser du mer fisk i hverdagen | Tips og råd | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer Slik spiser du mer fisk i hverdagen

Slik spiser du mer fisk i hverdagen

Hverdagen er travel, men heldigvis trenger det ikke være så vanskelig å spise mer fisk i hverdagen! Her er tipsene og triksene til hvordan man kan spise smakfullt og sunt, på en veldig enkel måte!

I hverdagen trenger man retter som går kjapt å lage, smaker godt og aller helst bidrar med litt gode vitaminer og næringsstoffer. Har du tenkt på at fisk på boks faktisk dekker alle disse behovene? Her slipper du tilberedninger; det eneste du må gjøre er å åpne boksen og inni er det smakfull fisk klar til å spises. Og at fisken er proppfull av omega-3 og vitamin D er en ekstra god bonus!

Fisk i hverdagen: til frokost, lunsj, middag og kvelds

De fleste vet at makrell i tomat passer veldig godt på brødskiven. Her er variasjonsmulighetene uendelig, og man kan lage alt fra en helt enkel skive med kun makrell i tomat eller mer kreative sandwicher med for eksempel makrell i tomat, salat, egg og syltet rødløk.

Sandwich med makrell i tomat, salat, egg og syltet rødløk.

Hvem trenger egg og bacon, når man kan spise egg og makrell i tomat?

Bytt ut kjøttet med makrell

Det mange ikke tenker på, er at makrell i tomat kan jo også brukes sammen med både ris, pasta og grønnsaker. På 1-2-3 kan du ha middagen klar. I mange middager hvor man vanligvis bruker kjøtt, er det fullt mulig å bytte ut kjøttet med makrell. Det er kanskje ikke så populært å forslå og bytte ut kjøttet i fredagstacoen med makrell i tomat, men en deilig ris- eller pastarett med makrell er et trygt sted å begynne.

Enkel oppskrift: Kok opp ønsket mengde ris. Kok opp bønner og bland sammen med risen, hakket koriander og litt sitronsaft. Legg makrellen på toppen, og da var middagen servert!

Se flere middagsoppskrifter til fisk i hverdagen her.

Grovhakket makrell – en original favoritt blant barn og voksne

King Oscar var først ute med å lansere grovhakket makrell på rund boks. Mange forbrukere ønsket ikke store fiskefileter, siden de uansett grovhakket fileten selv på skiven. Siden lansering har grovhakket makrell på rundt boks blitt en favoritt blant både barn og voksne. Med denne er det enda enklere å smøre på skiven, og mange foretrekker at det er en litt mildere smak.

Grovhakket makrell kommer i en praktisk størrelse og en boks er perfekt til 2 brødskiver. Med denne runde boksen blir det sjeldent rester igjen i kjøleskapet.