Rema.no Lær mer 9 fiskeretter barna liker

9 fiskeretter barna liker

Fisk er sunn og god middag for hele familien, og noe vi bør spise flere ganger i uken. Her får du ni fiskeretter både store og små vil like.

De fleste barn liker fisk i form av fiskeboller og fiskekaker, men er litt skeptiske til andre fiskeretter. En av grunnene kan være at man ikke er flink nok til å gjøre fiskemåltidene spennende nok.

Ofte er det ikke så mye som skal til før barna begynner å like fisk. Prøv for eksempel å lage fiskeretter med bacon, hjemmelaget potetstappe eller pasta.

Lag fiskepinnene fra bunn

Et annet tips er å lage typiske «barnefiskeretter» selv, som fiskepinner og fiskekaker, i stedet for å kjøpe ferdig. Lager du maten fra bunn kan du sikre at middagen inneholder en høy andel fisk og kan tilføre eventuelle smaker du vet barna liker.

La gjerne barna være med på matlagingen. De aller fleste synes det er stas å spise noe de har laget selv!

9 fiskeretter for barn

Hjertefiskekaker

Prøv disse fiskekakene formet som hjerter med syrlig thaisalat og en soya-sesamdressing. Dette er en frisk familiefavoritt som både er enkel, sunn og tar kort tid å lage.

Fiskekaker og grønnsaker på spyd

Ved å “leke” litt med maten er det ofte enklere å få barna til å prøve. Disse fiskekake- og grønnskaksspydene med pasta og tomatsaus lager du under 30 minutter.

Lakseburger

En rask og digg burgermiddag som står klar på bordet innen 15 minutter!

Fisketaco

Fredagstacoen er en fin måte å introdusere fisk til familien på. Server med ulike salsaer og spennende poteter, så har du en sunn og god middag til gullrekka.

Fish & chips

En knasende middag som både er veldig god og lettvint å lage. Lager du fiskepinnene fra bunn sikrer du samtidig en høyere andel fisk i middagen.

Pasta med laks og erter

Det blir sjeldent feil med pasta til middag! I den milde fløtesausen kjenner du smaken av sitron, erter og persille.

Fiskekaker i pitabrød

En spennende variasjon av de klassiske fiskekakene. Litt kajennepepper og oregano gir fiskekakene mer smak.

Fiskegrateng

I tillegg til at fiskegrateng er populært hos både store og små, er det også den ultimate restemiddagen! Bruk det du har i kjøleskapet av fisk, ost og grønnsaker.