Rema.no Lær mer 7 fiskeretter barna liker

7 fiskeretter barna liker

Fisk er sunn og god mat for hele familien, og noe vi bør spise flere ganger i uken. Her får du syv middager du kan servere til små og store mager.

De fleste barn liker fisk i form av fiskeboller og fiskekaker, men er litt skeptiske til andre fiskeretter. En av grunnene kan være at man ikke er flink nok til å gjøre fiskemåltidene spennende nok.

Hvis du har barn som ikke er spesielt glad i fisk kan du prøve å lage fiskeretter som inneholder ingredienser du vet barna liker – som bacon, hjemmelaget potetstappe eller pasta. Ofte er det ikke mer som skal til for at barna begynner å like fisk.

Lag fiskepinnene fra bunn

Et annet tips er å lage typiske «barnefiskeretter» selv, som fiskepinner og fiskekaker, istedenfor å kjøpe ferdig. Lager du maten fra bunn kan du sikre at middagen inneholder en høy andel fisk og kan tilsette eventuelle smaker du vet barna liker. Eller kanskje benytte muligheten til å snike inn litt grønnsaker?

La gjerne barna være med på matlagingen, de aller fleste synes det er stas å spise noe de har laget selv!

7 fiskemiddager barna liker:

Lasagne med laks

Når du bytter ut kjøttdeigen i lasagnen får du en mildere og sunnere middag. Vi kan nesten garantere at hele familien vil elske denne varianten!

Torskeburger

En rask og digg burgermiddag som står klar på bordet innen 15 minutter!

Fisketaco

Fredagstacoen er en fin måte å introdusere fisk til familien på. Server med ulike salsaer og spennende poteter, så har du en sunn og god middag til gullrekka.

Fish&chips

En knasende middag som både er veldig god og lettvint å lage.

Pasta med laks og erter

Det blir sjeldent feil med pasta til middag! I den milde fløtesausen kjenner du smaken av sitron, erter og persille.

Fiskekaker i pitabrød

En spennende variasjon av de klassiske fiskekakene. Litt kajennepepper og oregano gir fiskekakene mer smak.

Fiskegrateng

I tillegg til at fiskegrateng er populært hos både store og små, er det også den ultimate restemiddagen! Bruk det du har i kjøleskapet av fisk, ost og grønnsaker.