Fiskekaker med thaisalat

4.0 i snitt
Tidsbruk 25 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
18 ingredienser
40 planlagt
Fiskekaker med thaisalat
Legg oppskrift
i handlelapp
Prøv disse fiskekakene med syrlig thaisalat og en soya-sesamdressing. Dette er en frisk familiefavoritt som både er enkel, sunn og tar kort tid å lage.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

600 g
Fiskekaker
200 g
Ris
2 ss
Smør

Thaisalat

100 g
Hodekål
1 bunt
Vårløk
1 stk
Gulrot (i tynne skiver)
0.5 stk
Agurk
1 bunt
Reddiker
2 stang
Stangselleri
1 potte
Koriander

Soya-sesamdressing

1 dl
Soyasaus
3 ss
Limesaft
1 stk
Chili
1 fedd
Hvitløk
3 ss
Flytende honning eller sirup
1 ss
Sukker
1 dl
Sesamfrø ristet i panne
4 ss
Solsikkeolje

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm stekeovnen til 200 grader varmluft.

Trinn 2

Kok ris etter anvisning på pakken. Det tar ca. 13–20 minutter. Hold varm.

Trinn 3

Pensle fiskekakene med litt smeltet smør. Legg på et stekebrett og stek i ca. 10 minutter.

Trinn 4

Samtidig som fiskekakene steker: Finsnitt kål og del de andre grønnsakene i fine skiver. Ha over i en bolle.

Bland sammen alle ingrediensene til soyadressingen og hell over grønnsakene. Vend godt. Pynt med grovhakket koriander.

Trinn 5

Server nystekte fiskekaker med frisk thaisalat og ris.