Hopp til innhold

Fiskekaker med potetmos og rødkålsalat

Ingen vurderinger
Tidsbruk 30 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
13 ingredienser
315 planlagt
Fiskekaker med potetmos og rødkålsalat

Dressingen med spisskummen og sennep gir rødkålsalaten er løft. Det perfekte følget til fiskekaker!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Fiskekaker

1 pk
Fiskekaker

Potetmos

600 gr
Nypoteter
1.5 dl
Melk
2 ss
Smør
1 klype
Salt

Rødkålsalat

2 ss
Hvitvinseddik
1 ts
Dijonsennep
1 ts
Spisskummen
500 gr
Rødkål
1 stk
Appelsin
2 ts
Sukker
4 ss
Olivenolje
1 klype
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm ovnen til 180°C. Ha fiskekakene i en ildfast form og varm dem i ovnen i 15-20 min.

Trinn 2

Kok opp vann i en kjele. Skrell potetene og kutt i mindre biter. Kok dem møre og hell av vannet. La potetene dampe seg tørre i kjelen før du har i smør. Mos fint med en potetstapper eller en kraftig ballongvisp. Spe med melk, og smak til med salt.

Trinn 3

Bland eddik, sennep, sukker, spisskummen og olivenolje i en bolle. Kutt rødkålen i tynne strimler og vend den inn i dressingen. Skyll appelsinen i lunkent vann og tørk den godt. Riv det ytterste gule skallet med et fint rivjern. Skrell appelsinen og kutt appelsinkjøttet i biter. Vend appelsinbiter og finrevet appelsinskall inn i rødkålen. Smak til med salt. Server fiskekakene med rødkålsalaten og en raus skje potetmos.

Rødkålrester? Lag rødkål til jul!