Fiskekaker med potetmos og rødkålsalat
Dressingen med spisskummen og sennep gir rødkålsalaten er løft. Det perfekte følget til fiskekaker!
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Forvarm ovnen til 180°C. Ha fiskekakene i en ildfast form og varm dem i ovnen i 15-20 min.
-
Trinn 2
Kok opp vann i en kjele. Skrell potetene og kutt i mindre biter. Kok dem møre og hell av vannet. La potetene dampe seg tørre i kjelen før du har i smør. Mos fint med en potetstapper eller en kraftig ballongvisp. Spe med melk, og smak til med salt.
-
Trinn 3
Bland eddik, sennep, sukker, spisskummen og olivenolje i en bolle. Kutt rødkålen i tynne strimler og vend den inn i dressingen. Skyll appelsinen i lunkent vann og tørk den godt. Riv det ytterste gule skallet med et fint rivjern. Skrell appelsinen og kutt appelsinkjøttet i biter. Vend appelsinbiter og finrevet appelsinskall inn i rødkålen. Smak til med salt. Server fiskekakene med rødkålsalaten og en raus skje potetmos.
Rødkålrester? Lag rødkål til jul!