Fiskekaker med potetmos og rødkålsalat | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Fisk Fiskekaker Fiskekaker med potetmos og rødkålsalat

Fiskekaker med potetmos og rødkålsalat

4.0 i snitt
Fiskekaker med potetmos og rødkålsalat

Dressingen med spisskummen og sennep gir rødkålsalaten er løft. Det perfekte følget til fiskekaker!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Fiskekaker

1 pk
Fiskekaker

Potetmos

600 gr
Nypoteter
1.5 dl
Melk
2 ss
Smør
1 klype
Salt

Rødkålsalat

2 ss
Hvitvinseddik
1 ts
Dijonsennep
1 ts
Spisskummen
500 gr
Rødkål
1 stk
Appelsin
2 ts
Sukker
4 ss
Olivenolje
1 klype
Salt

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Forvarm ovnen til 180°C. Ha fiskekakene i en ildfast form og varm dem i ovnen i 15-20 min.

  2. Trinn 2

    Kok opp vann i en kjele. Skrell potetene og kutt i mindre biter. Kok dem møre og hell av vannet. La potetene dampe seg tørre i kjelen før du har i smør. Mos fint med en potetstapper eller en kraftig ballongvisp. Spe med melk, og smak til med salt.

  3. Trinn 3

    Bland eddik, sennep, sukker, spisskummen og olivenolje i en bolle. Kutt rødkålen i tynne strimler og vend den inn i dressingen. Skyll appelsinen i lunkent vann og tørk den godt. Riv det ytterste gule skallet med et fint rivjern. Skrell appelsinen og kutt appelsinkjøttet i biter. Vend appelsinbiter og finrevet appelsinskall inn i rødkålen. Smak til med salt. Server fiskekakene med rødkålsalaten og en raus skje potetmos.

Rødkålrester? Lag rødkål til jul!