Fiskekaker med potetsalat | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Fisk Fiskekaker Fiskekaker med potetsalat

Fiskekaker med potetsalat

4.3 i snitt
Fiskekaker med potetsalat
En sunn og god hverdagsmiddag med fiskekaker, potetsalat med gulrot, reddik og en frisk sennepsdressing. Middagen er på bordet innen 30 minutter, og den passer utmerket for både store og små.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

500 gr
Poteter (små)
2 stk
Gulrøtter
1 bunt
Reddiker
1 potte
Gressløk
600 gr
Fiskekaker
1 ss
Sennep
1 dl
Olivenolje
1 ss
Smør (til å pensle fiskekakene)
2 ss
Hvitvinseddik
1 ts
Sukker
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Forvarm stekeovnen til 200 grader.

  2. Trinn 2

    For å lage sennepsdressing: Ha sennep, eddik og sukker i en bolle. Spe på med olivenolje. Smak til med salt og pepper.

  3. Trinn 3

    Kok poteter møre i lettsaltet vann. Det tar ca. 15–20 minutter. Avkjøl potetene til lune ved å la den renne under kaldt vann.

  4. Trinn 4

    Mens potetene koker: Pensle fiskekakene med litt smeltet smør og stek i ovnen i ca. 10 minutter på midterste rille.

  5. Trinn 5

    Del potetene i to til fire biter. Skrell gulrot. Skjær gulrot og reddik i tynne skiver.

    Ha potet, gulrøtter og reddik over i en bolle og dryss over dressingen. Vend godt.

  6. Trinn 6

    Server nystekte fiskekaker med lun potetsalat. Pynt gjerne med litt gressløk.