
8 sunne og gode vegetar- og fiskemiddager
Som student ble Karen ganske sjokkert over all maten hun kastet. Etter at hun snudde om på uvanen kunne hun bruke pengene på sunnere alternativer og bedre råvarer, samtidig som hun klarte å halvere matbudsjettet hver eneste måned.
Det kan være vanskelig å vite hva man skal bruke middagsrestene til, så her er fire oppskrifter med resteoppskrift til hver oppskrift. Disse oppskriftene er bra for deg, lommeboken og miljøet!
Hvit lasagne med laks og squash
Lag en sunnere lasagne ved å bytte ut kjøttet med laks! Denne hvite lasagnen med laks har en deilig ostesaus med ricotta og creme fraiche.
Resteoppskrift
Fylt squash med laks i terning og smeltet ost
- 1 stk squash
- 200 g laksefilet
- Ricottakrem-rester
- Osterester
Slik gjør du:
- Halver squash og grav ut innmaten.
- Kutt opp laks i terninger og tilsett i en bolle med ricottakrem sammen med squashinnmaten. Bland godt sammen og tilsett i squashen.
- Topp med revet ost og stek midt i ovnen på 200 grader i ca. 30 min.
Couscoussalat med halloumi
En god salat er deilig året rundt, og passer bra i en travel hverdag. Denne couscoussalaten serveres med halloumi, hummus og granateple.
Resteoppskrift
Halloumi-sandwich med hummus og grønt
Du trenger:
- 1/2 agurk
- 1/2 pk spinat
- Ønsket antall brødskiver
- Resten av hummus
- Resten av halloumi
Slik gjør du:
- Kutt opp agurk.
- Rist brødskiver i en stekepanne med olivenolje eller smør til brødet har fått en gylden farge på begge sider.
- Topp brødskivene med hummus, spinat, agurkskiver og halloumi.
Fish and chips med coleslaw
En billig og enkel vri på den tradisjonelle retten fish and chips, servert med poteter og coleslaw. Dette er en slager hos store og små!
Resteoppskrift
Sandwich med panert torskefilet og coleslaw
Du trenger:
- Ønsket antall brødskiver
- Resten av panert torskefilet
- Resten av coleslaw
Slik gjør du:
- Varm opp panert torskefilet i stekeovnen på 200 grader i ca. ti min.
- Topp brødskivene med coleslaw og panert torskefilet, og server.
Enkel chili sin carne
Chili sin carne er vegetarversjonen av den klassiske tacoretten chili con carne. Like god, bare sunnere!
Resteoppskrift
Restenachos
Du trenger:
- Resten av chili sin carne
- Resten av tortillachips
- Resten av revet ost
Slik gjør du:
- Legg tortillachips i en ildfast form, og topp med chili sin carne-rester og revet ost.
- Stek midt i ovnen på 200 grader i ca. ti min.
Bonustips: Gårsdagens rester = dagens festlunsj
- Pastarester – Lag en pastasalat av gårsdagens pastarett. Legg til oppkuttede grønnsaker og kanskje litt skinkepålegg.
- Tacorester – sett sammen restene til en deilig tacosalat eller ta en tacolefse og rull sammen en burrito.
- Brødskiver – legg kjøttpålegg og agurk separat i matboksen, for så å dandere brødskiva rett før den skal spises. Da blir sandwichen mer fristende.
- Legg oppkuttet brød i fryseren, og ta opp det du trenger om morgenen. Legg gulost på den fryste brødskiva. Et par timer senere er brødskivene ferdig tint og har samtidig fungert som kjøleelement for osten.
- Kjøleskapsgrøt! Prøv denne oppskriften eller rør inn med kakao, frukt eller bær. Putt ingrediensene i et vasket syltetøyglass i kjøleskapet over natta, og ta den med i skolesekken dagen etter.
Lær mer