Rema.no Ansvar Dyrevelferd for svin

Dyrevelferd for svin

Dyrevelferd for REMA 1000 betyr at dyrene blir godt ivaretatt og at vi tør å stille krav til leverandørene. For grisene innebærer det nok tid, omsorg og mulighet til å utøve naturlig atferd. På denne siden kan du lese mer om våre krav, forventninger til leverandørene og tiltak for at grisene skal ha det godt i hele sin levetid. 

Hva har glade griser, gjørme og generell policy til felles?

Når du kjøper svineprodukter hos REMA 1000, skal du være trygg på at dyrene har hatt det godt. Derfor stiller vi strenge krav til alle våre leverandører, som må følge myndighetenes og våre egne retningslinjer for dyrevelferd. Alle Kolonihagens svineprodukter er Dyrevernmerket, slik at det blir enklere for deg å velge dyrevelferd når du handler. Produktene kommer fra økologisk produksjon hvor grisene blant annet har bedre plass til å leke, rulle og grave i gjørme. 

REMA 1000s policy og retningslinjer for dyrevelferd

Som kunde av REMA 1000 kan du være trygg på at vi aldri tar imot varer dersom våre retningslinjer for dyrevelferd ikke er opprettholdt.

Alle leverandører som leverer produkter til oss må følge myndighetenes krav og våre egne, strenge retningslinjer for dyrehold. Bonden skal stelle godt med grisene og sørge for at de trives og kan utfolde sin naturlige atferd.

Les mer om våre retningslinjer her

Like krav til alle bønder

I Norge må alle bønder følge strenge krav til dyrevelferd. I tillegg har REMA 1000 utviklet egne, interne retningslinjer for å strekke oss litt lenger. Grisene som selges i REMA 1000 skal ha hatt det godt i hele sin levetid. Alle våre leverandører skriver under på å følge vår generelle policy og retningslinjer, samt imøtekommer dyrenes krav om fri utfoldelse og Mattilsynets krav om godt dyrehold.

Noen av kravene gjelder blant annet at grisen skal ha tett liggeunderlag, nok strø, tilgang på godt fôr og rikelige med spennende ting å undersøke og rote i. Vi mener nemlig at dyr som har det godt, gir oss mat av en bedre kvalitet.

Det lille ekstra

Se etter dyrevernmerket neste gang du handler

Kolonihagens økologiske svineserie ble lansert i 2018, og mottok Dyrevernmerket allerede i 2019. Merket symboliserer at alle svinebøndene som produserer til Kolonihagen følger ekstra strenge krav for godt dyrehold enn det myndighetene krever. Grisen har nesten tre ganger så stor plass som i «vanlig» grisehold, har tilgang på utearealer og har nok av jord og materialer å rote i. Målet er at det skal være enda enklere for deg å velge dyrevelferd neste gang du handler.

Dette er Dyrevernmerket gris:

  • Bedre plass
  • Grisen får komme ut
  • Myk liggeplass
  • Lek og utfoldelse
  • Mer naturlig mat
Les mer om Dyrevernmerket svin Les mer om Kolonihagen

Jobber for bedre dyrevelferd

Vi skal fortsette å grave etter gode måter grisen kan få det bedre på. Vårt arbeid for bedre dyrevelferd stopper aldri. Vi vil fortsette å utfordre leverandørene for å kunne gi deg produkter av høy kvalitet til laveste pris.

Sertifiseringer som Dyrevernmerket er med på å motivere oss til å fortsette i den retningen og gi alle dyrene rett på et godt liv. 

Les mer om

Kylling

Les mer

Stor- og småfe

Les mer

Fisk og sjømat

Les mer

Egg

Les mer