Kvalitet og dyrevelferd med svineprodukter fra Kolonihagen | Tips og råd | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer Kvalitet og dyrevelferd med svineprodukter fra Kolonihagen

Kvalitet og dyrevelferd med svineprodukter fra Kolonihagen

REMA 1000 har solgt Kolonihagens produkter av svin siden 2017. I dag er det 14 produkter som pålegg, pølser og rent kjøtt. Slik blir det enklere for deg å velge produkter med god kvalitet og bedre dyrevelferd.

Produksjonen av økologisk gris i Norge er liten og utvalget i dagligvare har derfor vært begrenset. Økologisk produksjon stiller strengere krav til dyrevelferd, og kan derfor være en god pekepinn for deg som er opptatt av dette. God kvalitet og bedre dyrevelferd engasjerer ikke bare oss, men også stadig flere av våre kunder.

Vi har derfor satt oss et mål om å tilby et godt utvalg av økologisk gris gjennom merkevaren Kolonihagen. Vi har nå 14 produkter som kommer fra fem utvalgte svinebønder. Det betyr at du får tak i blant annet pålegg, pølser, stykningsdeler og sesongvarer som ribbe og grillmat i utvalgte REMA 1000-butikker.

Bedre dyrevelferd for folk flest

Hils på Magne H Sandnes. Han er en av fem svinebønder som leverer til Kolonihagen og driver med frilandsgris som hovednæring på Kalvehagen gård. “Grisen fortjener at noen hjelper dem ut”, sier Magne. Gården til Magne er sertifisert i forhold til Dyrevernmerkets kriterier for produksjon.

Kolonihagen bonde Magne Sandnes Kalvehagen gård.

Magne H Sandnes driver økologisk svineproduksjon og leverer varer til Kolonihagen. Han setter dyrevelferd i høysetet og grisene bestemmer selv om de vil være inne eller ute. (Foto: Ihne Pedersen)

Heinrich Jung og Vidar Julien er to av de andre bøndene som bidrar til økt tilgang på økologisk gris. De driver med økologisk frilandsgris , og er et viktig bidrag for at Kolonihagen skal kunne tilby et bredt utvalg av økologiske produkter i våre butikker.

– Vi er stolte av å få jobbe med fem så engasjerte bønder som setter dyrevelferd i høysetet. Med så gode råvarer blir produktene ekstra gode – eller god smak med god samvittighet, som vi pleier å si i Kolonihagen, sier Jon-Frede Engdahl i Kolonihagen.

Pålegget er fri for e-stoffer, og kjøttet kommer gårdene vi samarbeider med. Du finner de i utvalgte REMA 1000-butikker.

Pålegget er fri for e-stoffer, og kjøttet kommer gårdene vi samarbeider med. Du finner de i utvalgte REMA 1000-butikker. Foto: Veronica Moen

Fokus på god smak og kvalitet

Hvordan dyra og matjorden blir behandlet står høyt hos Kolonihagen. Dette gjenspeiler seg i produktene, hvor alle produsenter som leverer under merkenavnet er nøye utvalgt.

LES OGSÅ: Slik jobber vi med dyrevelferd.

– Vi er stolte av samarbeidet med Kolonihagen, som vi mener svarer godt på våre retningslinjer rundt dyrevelferd og bærekraftig produksjon. Nå tilbyr vi våre kunder et godt utvalg av økologisk svin i Norge, noe jeg er glad for, sier Trond Morten Helgesen, Kategori – og Innkjøpssjef i REMA 1000.

Grisene får leve slik en gris bør leve – rote, grave og plass til å løpe. Vi har to litt ulike driftsformer, en der grisen velger mellom store utmarksområder med isolerte grisehytter og en der grisen velger mellom stor tørr plass inne i fjøset, uteplass under tak og inngjerdet uteplass under åpen himmel. Grisene får beveget seg mye og har friheten til å selv velge om de vil være ute eller inne. Dette mener vi gir bedre kvalitet på kjøttet.

Økologisk pålegg, pølser, rent kjøtt og ribbe

Når du velger produkter fra Kolonihagen kan du være trygg på at både naturen og dyra har vært godt ivaretatt.

LES OGSÅ: Kolonihagens produkter hos REMA 1000

Foto: Veronica Moen

Økologisk svin fra Kolonihagen er tilgjengelig i et utvalg REMA-butikker rundt om i landet.