Rema.no Lær mer Kvalitet og dyrevelferd med svineprodukter fra Kolonihagen

Kvalitet og dyrevelferd med svineprodukter fra Kolonihagen

I 2018 øker vi fra 1 til 18 produkter av økologisk gris i våre butikker. Slik blir det enklere for deg å velge produkter med god kvalitet og bedre dyrevelferd.

Produksjonen av økologisk gris i Norge er liten og utvalget i dagligvare har derfor vært begrenset. Økologisk produksjon stiller strengere krav til dyrevelferd, og kan derfor være en god pekepinn for deg som er opptatt av dette. God kvalitet og bedre dyrevelferd engasjerer ikke bare oss, men også stadig flere av våre kunder.

Vi har derfor satt oss et mål om å tilby et godt utvalg av økologisk gris gjennom merkevaren Kolonihagen. I løpet av 2018 lanserer vi 18 produkter som kommer fra tre utvalgte svinebønder. Det betyr at du får tak i blant annet pålegg, pølser, stykningsdeler og sesongvarer som ribbe og grillmat i utvalgte REMA 1000-butikker.

Bedre dyrevelferd for folk flest

Hils på Kåre Abrahamsen. Han er en av tre svinebønder som leverer til Kolonihagen. Ved hjelp av REMA 1000 sitt Økologifond la Kåre om til økologisk drift, med et ønske om å gi grisene sine god plass og tilgang til utearealer.

– Hver gang du går i butikken og handler velger du hvordan dyra skal ha det. Velger du økologisk så velger du bedre dyrevelferd og større frihet for dyra, sier Abrahamsen.

Kåre Abrahamsen driver økologisk svineproduksjon og leverer varer til Kolonihagen. Han setter dyrevelferd i høysetet og Kåres griser har god plass og lever sammen i flokk.

Heinrich Jung og Vidar Julien er de to andre bøndene som bidrar til økt tilgang på økologisk gris. De driver med økologisk frilandsgris , og er et viktig bidrag for at Kolonihagen skal kunne tilby et bredt utvalg av økologiske produkter i våre butikker.

– Vi er stolte av å få jobbe med tre så engasjerte bønder som setter dyrevelferd i høysetet. Med så gode råvarer blir produktene ekstra gode – eller god smak med god samvittighet, som vi pleier å si i Kolonihagen, sier Jon-Frede Engdahl i Kolonihagen.

Kokt skinke og bøkerøkt skinke fra Kolonihagen er Norges eneste påleggskinker som ikke er tilsatt nitritt. Pålegget er fri for e-stoffer, og kommer fra Kåres gård. Du finner de i utvalgte REMA 1000-butikker.

Fokus på god smak og kvalitet

Hvordan dyra og matjorden blir behandlet står høyt hos Kolonihagen. Dette gjenspeiler seg i produktene, hvor alle produsenter som leverer under merkenavnet er nøye utvalgt.

LES OGSÅ: Slik jobber vi med dyrevelferd.

– Vi er veldig stolte av samarbeidet med Kolonihagen, som vi mener svarer godt, om ikke enda bedre, på våre retningslinjer rundt dyrevelferd og bærekraftig produksjon. Nå kan vi tilby våre kunder et godt utvalg av økologisk svin i Norge, noe jeg er glad for, sier Trond Morten Helgesen, kategorisjef i REMA 1000.

Økologisk skinkepålegg, pølser, rent kjøtt og ribbe

Du har hittil kunnet glede deg med grillmat, pølser, ribbe og pålegg fra Kolonihagen, og flere produkter vil lanseres innen året er omme. Når du velger produkter fra Kolonihagen kan du være trygg på at både naturen og dyra har vært godt ivaretatt.

LES OGSÅ: Kolonihagens produkter hos REMA 1000

Chilipølse og Bratwurst er spesialpølser tilgjengelig i et utvalg REMA 1000-butikker. Begge er laget av økologisk gris fra Kolonihagen.

Økologisk svin fra Kolonihagen er tilgjengelig i et utvalg REMA-butikker rundt om i landet. Her kan du se hvor du får tak i dem: