Hopp til innhold

Pizza Carbonara

5.0 i snitt
Tidsbruk 180 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
17 ingredienser
144 planlagt
Pizza Carbonara

Hvit pizzasaus er ikke like utbredt som rød, men smaker himmelsk. Dette er en mild utgave – med gressløk.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Pizzabunn

10 gr
Gjær
3 dl
Lunkent vann (37 grader)
2 ss
Olivenolje
460 gr
Hvetemel
1 ts
Salt

Hvit pizzasaus

200 gr
Kremost naturell
1 dl
Crème fraîche
0.5 dl
Olivenolje
0.5 ts
Kajennepepper
0.5 ts
Salt

Topping

1 pk
Bacon uten svor
1 stk
Løk
1 fedd
Hvitløk
0.5 potte
Gressløk
100 gr
Revet ost
1 klype
Salt
1 klype
Kvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Rør gjæren ut i lunkent vann og tilsett salt, olivenolje og mel. arbeid deigen raskt sammen til en lett deig som du lar heve i minst 1 1/2 time under et klede eller plastfilm. Slå deigen sammen, del den i 4 emner og rull hver del til store rundstykker. Etterhev i 1 time under smurt plastfilm.

Trinn 2

Bland kremost, crème fraîche, salt, cayennepepper og olivenolje til en myk ostekrem. Kutt bacon i biter og sprøstek dem. Skjær løken i skiver og hakk hvitløken. Surr det blankt i samme panne og smak til med salt og kvernet pepper.

Trinn 3

Varm opp grillen med en pizzastein på grillristen. Det er viktig at det blir skikkelig varmt!

Trinn 4

Kjevle ut hvert emne til ca. 5 mm tykt og ca. 20 cm i diameter. Bruk mye mel når emnene skal kjevles ut, da er det lettere å få en tynn pizzabunn.

Trinn 5

Spre ostekremen over. Dryss på bacon, løk og finhakket gressløk. Topp med revet ost.

Trinn 6

Bruk en tynn pizzaspade til å flytte pizzaen fra arbeidsbordet til pizzasteinen på grillen. Sett på lokk og stek pizzaen i 3 minutter uten å løfte på lokket. ta ut pizzaen med spaden.