Pizza Carbonara

Hvit pizzasaus er ikke like utbredt som rød, men smaker himmelsk. Dette er en mild utgave – med gressløk.
Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Rør gjæren ut i lunkent vann og tilsett salt, olivenolje og mel. arbeid deigen raskt sammen til en lett deig som du lar heve i minst 1 1/2 time under et klede eller plastfilm. Slå deigen sammen, del den i 4 emner og rull hver del til store rundstykker. Etterhev i 1 time under smurt plastfilm.
Trinn 2
Bland kremost, crème fraîche, salt, cayennepepper og olivenolje til en myk ostekrem. Kutt bacon i biter og sprøstek dem. Skjær løken i skiver og hakk hvitløken. Surr det blankt i samme panne og smak til med salt og kvernet pepper.
Trinn 3
Varm opp grillen med en pizzastein på grillristen. Det er viktig at det blir skikkelig varmt!
Trinn 4
Kjevle ut hvert emne til ca. 5 mm tykt og ca. 20 cm i diameter. Bruk mye mel når emnene skal kjevles ut, da er det lettere å få en tynn pizzabunn.
Trinn 5
Spre ostekremen over. Dryss på bacon, løk og finhakket gressløk. Topp med revet ost.
Trinn 6
Bruk en tynn pizzaspade til å flytte pizzaen fra arbeidsbordet til pizzasteinen på grillen. Sett på lokk og stek pizzaen i 3 minutter uten å løfte på lokket. ta ut pizzaen med spaden.