Pizzadeig
Oppskrift på enkel pizzadeig med tørrgjær. Denne skal heve to ganger. Du kan gjerne også kaldheve deigen i kjøleskap for ekstra smak. For en ekte italiensk pizza, lag hjemmelaget pizzasaus og tipp med italienske oster.
Antall personer
3 voksne
3 barn
Slik gjør du
-
Trinn 1
Løs saltet opp i vannet, og bland inn gjær og olje. Ha i mel og elt med maskin eller for hånd i minimum 10 minutter til en smidig deig. Dekk med plastfolie og sett til heving i ca. 45 minutter.
-
Trinn 2
Slå luften ut av deigen og del i 6 emner. Dekk med plastfolie og hev i 45 minutter eller sett til kaldheving natten over.
-
Trinn 3
Kjevle ut eller form hvert emne til en pizza med hendene.
-
Trinn 4
Lag pizza: Legg på ønsket topping på hver pizza og stek i ovnen på 250 grader (eller høyere) til pizzaen er gyllen.
TIPS
Begrens gjerne mengden fyll og varier mellom hvit og rød saus.
Prøv også