Grønnsaksstek med brokkolisalat | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Grønnsaker Grønnsaksstek med brokkolisalat

Grønnsaksstek med brokkolisalat

3.7 i snitt
Grønnsaksstek med brokkolisalat
En grønn variant av klassikeren Biff Wellington! Denne serveres med en herlig brokkolisalat og soppsaus.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Grønnsaksstek

300 gr
Gulrøtter
300 gr
Pastinakk
300 gr
Sellerirot
0.5
Glass soltørkede tomater i olje (hell av oljen og bruk den brokkolisalaten)
2 ss
Maizena
1 potte
Basilikum
1
Pakke butterdeig
2 stk
Eggeplommer
0.5 dl
Sesamfrø
1 dl
Olivenolje
1 ts
Salt
1 ts
Kvernet sort pepper
0.5 dl
Vann

Brokkolisalat

2 dl
Tørkede tranebær
1 dl
Klementinsaft
1 stk
Brokkoli
0.5 dl
Olivenolje
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Soppsaus

1 stk
Sjalottløk
2 fedd
Hvitløk
200 gr
Sjampinjong eller annen sopp
1 ss
Hakket timian
3 dl
Fløte
1 ss
Sitronsaft
0.5 ts
Maizena
2 ss
Olivenolje
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Grønnsakstek: Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Skrell grønnsakene og del i tommelfingertykke staver. Vend i olivenolje, salt og pepper. Bak i 30 minutter til møre. Avkjøles.

  2. Trinn 2

    Hell oljen av de soltørkede tomatene og ta vare på oljen. Den skal brukes i brokkolisalaten. Kok opp soltørkede tomater med 0,5 dl vann, og kjør til en puré med stavmikser. Bland i maizena og hakket basilikum.

  3. Trinn 3

    Bland grønnsakene med puré. Legg på plastfolie og rull grønnsakene sammen til en tykk pølse – ca. 7 cm. La ligge 1 time i fryseren.

  4. Trinn 4

    Tranebærdressing: Grovhakk tranebær og ha i en bolle med klementinsaft og olivenolje. Smak til dressingen med salt og kvernet pepper.

  5. Trinn 5

    Brokkolisalat: Rens brokkoli og del i små buketter. Skrell stilken og del i 1 cm skiver. Forvell brokkolien i kokende vann – ca. 1 minutt. Avkjøl i kaldt vann. Hell av vannet og bland brokkoli i tranebærdressingen. Serveres romtemperert.

  6. Trinn 6

    Soppsaus: Varm en kjele med olivenolje og fres finhakket sjalottløk og hvitløk – ca. 1 minutt. Tilsett skivet sopp og fres til vannet er fordampet. Ha i hakket timian, fløte og sitronsaft. Smak til med salt og pepper. Jevne sausen med maizena utrørt i kaldt vann.

  7. Trinn 7

    Tin butterdeig. Kjevle ut til størrelse med et A4-ark. Ta grønnsaksrullen ut av fryseren, fjern plast og plasser den på butterdeigen. Rull sammen. Legg på stekebrett med skjøten ned. Pensle med eggeplomme og dryss med sesamfrø.

  8. Trinn 8

    Stek på 210 grader varmluft i 25 minutter til butterdeigen er stekt og pent brun. Steken deles i 4 og serveres med soppsaus og brokkolisalat.

     

    Husk å godta cookies i nettleseren for å se step-by-step video her til denne oppskriften

TIPS

Hvis du vil skrive JUL: Rull restene av butterdeigen til en lang, tynn pølse. Pensle med eggeplomme og vend i sesamfrø. Form til bokstaver. Kan lages dagen før den skal stekes.