Salat med posjert egg og bacon | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Grønnsaker Salat med posjert egg og bacon

Salat med posjert egg og bacon

5.0 i snitt
Salat med posjert egg og bacon

Salade lyonnaise er en fransk salatklassiker som gir deg egg og bacon i salatform. Bruk tid på å smake til dressingen – det er den som virkelig gjør retten.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Salat og egg

0.5 stk
Hode friséesalat
4 stk
Ferske egg
2 ss
Hvitvinseddik
1 l
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
1 ss
Salt

Bacon og krutonger

0.3 stk
Ustekt baguett
1 ss
Smør
120 gr
Bacon i skiver
1 fedd
Hvitløk

Fransk dressing

0.5 ss
Dijonsennep
1 ss
Hvitvinseddik
1 stk
Eggeplomme
0.5 dl
Solsikkeolje
2 ss
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)

Topp med

2 ss
Gressløk

Slik gjør du

 1. Trinn 1

  Mice en place.

 2. Trinn 2

  Rens og skyll salaten. La den gjerne ligge i kaldt vann i 10-15 minutter, så blir den ekstra sprø. Tørk salaten forsiktig i et kjøkkenhåndkle eller bruk salatslynge.

 3. Trinn 3

  Kok opp vann med eddik og salt. Knekk ett og ett egg i en kopp og hell dem forsiktig i det kokende vannet. Eggehviten skal trekke seg sammen rundt eggeplommen. Posjer eggene i 4 minutter – plommen skal fortsatt være flytende. Ta eggene opp med en hullsleiv og legg dem over i kaldt vann for å stoppe kokeprosessen. Trim gjerne vekk tynne eggehviteflak. For å lykkes med posjeringen må du bruke så ferske egg som mulig.

 4. Trinn 4

  Skjær baconet i store biter og stek det gyllent i smøret. Gni den halvstekte baguetten inn med et hvitløksfedd og skjær den i terninger. Stek brødterningene lysebrune i baconfettet.

 5. Trinn 5

  Ha sennep i en bolle sammen med eddik og eggeplomme. Spe med olje i en tynn stråle mens du visper til en tykk dressing. Tynn den ut med litt vann. Smak til med salt og pepper.

 6. Trinn 6

  Vend friséesalaten i dressingen og anrett på tallerkener med bacon, stekte brødterninger og de posjerte eggene. Det blir ekstra godt hvis du varmer eggene i posjeringsvannet 30 sekunder før servering. Dryss hakket gressløk over salaten før servering.

Hvis du synes det er vanskelig å lykkes med posjeringen, kan du koke smilende egg, dele dem i to og servere dem i salaten!