Salat med posjert egg og bacon
Salade lyonnaise er en fransk salatklassiker som gir deg egg og bacon i salatform. Bruk tid på å smake til dressingen – det er den som virkelig gjør retten.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Mice en place.
-
Trinn 2
Rens og skyll salaten. La den gjerne ligge i kaldt vann i 10-15 minutter, så blir den ekstra sprø. Tørk salaten forsiktig i et kjøkkenhåndkle eller bruk salatslynge.
-
Trinn 3
Kok opp vann med eddik og salt. Knekk ett og ett egg i en kopp og hell dem forsiktig i det kokende vannet. Eggehviten skal trekke seg sammen rundt eggeplommen. Posjer eggene i 4 minutter – plommen skal fortsatt være flytende. Ta eggene opp med en hullsleiv og legg dem over i kaldt vann for å stoppe kokeprosessen. Trim gjerne vekk tynne eggehviteflak. For å lykkes med posjeringen må du bruke så ferske egg som mulig.
-
Trinn 4
Skjær baconet i store biter og stek det gyllent i smøret. Gni den halvstekte baguetten inn med et hvitløksfedd og skjær den i terninger. Stek brødterningene lysebrune i baconfettet.
-
Trinn 5
Ha sennep i en bolle sammen med eddik og eggeplomme. Spe med olje i en tynn stråle mens du visper til en tykk dressing. Tynn den ut med litt vann. Smak til med salt og pepper.
-
Trinn 6
Vend friséesalaten i dressingen og anrett på tallerkener med bacon, stekte brødterninger og de posjerte eggene. Det blir ekstra godt hvis du varmer eggene i posjeringsvannet 30 sekunder før servering. Dryss hakket gressløk over salaten før servering.
Hvis du synes det er vanskelig å lykkes med posjeringen, kan du koke smilende egg, dele dem i to og servere dem i salaten!