Hopp til innhold

Salat med posjert egg og bacon

Ingen vurderinger
Tidsbruk 35 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
15 ingredienser
55 planlagt
Salat med posjert egg og bacon

Salade lyonnaise er en fransk salatklassiker som gir deg egg og bacon i salatform. Bruk tid på å smake til dressingen – det er den som virkelig gjør retten.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Salat og egg

0.5 stk
Hode friséesalat
4 stk
Ferske egg
2 ss
Hvitvinseddik
1 l
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
1 ss
Salt

Bacon og krutonger

0.3 stk
Ustekt baguett
1 ss
Smør
120 gr
Bacon i skiver
1 fedd
Hvitløk

Fransk dressing

0.5 ss
Dijonsennep
1 ss
Hvitvinseddik
1 stk
Eggeplomme
0.5 dl
Solsikkeolje
2 ss
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)

Topp med

2 ss
Gressløk

Slik gjør du

Trinn 1

Mice en place.

Trinn 2

Rens og skyll salaten. La den gjerne ligge i kaldt vann i 10-15 minutter, så blir den ekstra sprø. Tørk salaten forsiktig i et kjøkkenhåndkle eller bruk salatslynge.

Trinn 3

Kok opp vann med eddik og salt. Knekk ett og ett egg i en kopp og hell dem forsiktig i det kokende vannet. Eggehviten skal trekke seg sammen rundt eggeplommen. Posjer eggene i 4 minutter – plommen skal fortsatt være flytende. Ta eggene opp med en hullsleiv og legg dem over i kaldt vann for å stoppe kokeprosessen. Trim gjerne vekk tynne eggehviteflak. For å lykkes med posjeringen må du bruke så ferske egg som mulig.

Trinn 4

Skjær baconet i store biter og stek det gyllent i smøret. Gni den halvstekte baguetten inn med et hvitløksfedd og skjær den i terninger. Stek brødterningene lysebrune i baconfettet.

Trinn 5

Ha sennep i en bolle sammen med eddik og eggeplomme. Spe med olje i en tynn stråle mens du visper til en tykk dressing. Tynn den ut med litt vann. Smak til med salt og pepper.

Trinn 6

Vend friséesalaten i dressingen og anrett på tallerkener med bacon, stekte brødterninger og de posjerte eggene. Det blir ekstra godt hvis du varmer eggene i posjeringsvannet 30 sekunder før servering. Dryss hakket gressløk over salaten før servering.

Hvis du synes det er vanskelig å lykkes med posjeringen, kan du koke smilende egg, dele dem i to og servere dem i salaten!