Grillet pepperbiff med paprikasalsa | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Biff Ytrefilet Grillet pepperbiff med paprikasalsa

Grillet pepperbiff med paprikasalsa

5.0 i snitt
Grillet pepperbiff med paprikasalsa
Rødt kjøtt harmonerer godt med pepper og frisk salsa. Denne oppskriften med biff, paprikasalsa og parmesanrømme er et fullverdig måltid.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Biff

4
Biff à ca. 170-200 g (gjerne ytrefilet, Pampas)
1 ts
Salt
2 ss
Grovmalt sort pepper
2 ss
Olivenolje

Paprikasalsa med chili

2 stk
Rød paprika
2 stk
Rød chili
2 ss
Limesaft
1 dl
Koriander, frisk
2 ss
Olivenolje
1 ts
Salt
1 ts
Sukker
0.5 dl
Olivenolje
1 klype
Salt og pepper

Parmesanrømme

2 dl
Seterrømme
50 gr
Parmesan, finrevet
1 ss
Sitronsaft
1 klype
Kvernet sort pepper

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Tørk kjøttet med kjøkkenpapir. La ligge på kjøkkenbenken i minst 30 minutter slik at den er ved romtemperatur når den skal stekes. Krydre godt med salt og grovmalt sort pepper.

  2. Trinn 2

    Paprikasalsa: Varm ovnen til 225 grader varmluft. Pensle hele paprika og chili med olivenolje og dryss med salt. Grill de møre på grillen eller bak i ovn i 15 minutter. Skrap bort brent skinn og rens paprikaen og chilien for stilk og frø. Finhakk grønnsakene. Bland med limesaft, sukker, hakket frisk koriander, olivenolje, salt og pepper.

  3. Trinn 3

    Parmesanrømme: Bland alt sammen til en tykk dressing.

  4. Trinn 4

    Varm en grill eller stekepanne til høy temperatur. Ha i litt solsikkeolje. Stek biffen ca. 3 minutter på hver side. La hvile minst 5 minutter før servering. Server med parmesanrømme og paprikasalsa.