Torskeloin med blåskjellfrikassé

Estragon gir et smaksløft til både torsk og blåskjell – prøv selv!
Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Blåskjellfrikassé: Rens skjellene og ha dem i en stor bolle med kaldt vann. Kast knuste skjell og åpne skjell som ikke lukker seg når du banker i dem. Hakk løk og hvitløk og fres i olje i en kjele sammen med timian. Ha rene skjell i kjelen og tilsett vin. Kok opp med lokket på. La fosskoke i 1–2 min. til alle skjellene har åpnet seg. Kast skjell som ikke har åpnet seg.
Trinn 2
Skjær torskeloinen i biter. Bland med salt, sukker, nykvernet pepper, olivenolje og sitronsaft. Legg i en ildfast form og la det marinere i 15 minutter.
Trinn 3
Ta skjellene ut av kjelen og la dem avkjøles litt. Ta ut skjellmaten og legg til side. Ha fløten i kjelen og kok opp. Smak til med sitronsaft, nykvernet pepper og salt. Rør maizena ut i kaldt vann og hell i sausen under omrøring så den tykner.
Trinn 4
Bak fisken i ovnen ved 180°C i 5 min. Når gjestene sitter til bords, kok opp sausen sammen med purre i terninger. Tilsett delte cherrytomater, blåskjellene og hakket estragon. Fordel den bakte torsken i dype varme tallerkener, hell over blåskjellfrikasseen og pynt med frisk estragon.