Torskeloin med blåskjellfrikassé | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Fisk Torsk Torskeloin med blåskjellfrikassé

Torskeloin med blåskjellfrikassé

Ingen vurderinger
Torskeloin med blåskjellfrikassé

Estragon gir et smaksløft til både torsk og blåskjell – prøv selv!

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Blåskjellfrikassé

1 stk
Løk
0.5 ts
Hakket timian
1 ts
Sitron, saften
2 fedd
Hvitløk
0.5 kg
Blåskjell
1 dl
Fløte
1 ts
Maizena
0.5 dl
Hvitvin
1 klype
Salt
1 klype
Pepper
0.5 ss
Solsikkeolje

Grønnsaker

12 stk
Cherrytomater
0.5 stk
Purre
1 ss
Hakket estragon

Torskeloin

450 gr
Torskeloin
0.3 stk
Presset sitron
0.3 dl
God olivenolje
0.5 ts
Salt
1 klype
Pepper
0.5 ts
Sukker

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Blåskjellfrikassé: Rens skjellene og ha dem i en stor bolle med kaldt vann. Kast knuste skjell og åpne skjell som ikke lukker seg når du banker i dem. Hakk løk og hvitløk og fres i olje i en kjele sammen med timian. Ha rene skjell i kjelen og tilsett vin. Kok opp med lokket på. La fosskoke i 1–2 min. til alle skjellene har åpnet seg. Kast skjell som ikke har åpnet seg.

  2. Trinn 2

    Skjær torskeloinen i biter. Bland med salt, sukker, nykvernet pepper, olivenolje og sitronsaft. Legg i en ildfast form og la det marinere i 15 minutter.

  3. Trinn 3

    Ta skjellene ut av kjelen og la dem avkjøles litt. Ta ut skjellmaten og legg til side. Ha fløten i kjelen og kok opp. Smak til med sitronsaft, nykvernet pepper og salt. Rør maizena ut i kaldt vann og hell i sausen under omrøring så den tykner.

  4. Trinn 4

    Bak fisken i ovnen ved 180°C i 5 min. Når gjestene sitter til bords, kok opp sausen sammen med purre i terninger. Tilsett delte cherrytomater, blåskjellene og hakket estragon. Fordel den bakte torsken i dype varme tallerkener, hell over blåskjellfrikasseen og pynt med frisk estragon.