Torskeloin med blåskjellfrikassé | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Torskeloin med blåskjellfrikassé

Ingen vurderinger
Tidsbruk 45 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
20 ingredienser
157 planlagt
Torskeloin med blåskjellfrikassé

Estragon gir et smaksløft til både torsk og blåskjell – prøv selv!

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Blåskjellfrikassé

1 stk
Løk
0.5 ts
Hakket timian
1 ts
Sitron, saften
2 fedd
Hvitløk
0.5 kg
Blåskjell
1 dl
Fløte
1 ts
Maizena
0.5 dl
Hvitvin
1 klype
Salt
1 klype
Pepper
0.5 ss
Solsikkeolje

Grønnsaker

12 stk
Cherrytomater
0.5 stk
Purre
1 ss
Hakket estragon

Torskeloin

450 gr
Torskeloin
0.3 stk
Presset sitron
0.3 dl
God olivenolje
0.5 ts
Salt
1 klype
Pepper
0.5 ts
Sukker

Slik gjør du

Trinn 1

Blåskjellfrikassé: Rens skjellene og ha dem i en stor bolle med kaldt vann. Kast knuste skjell og åpne skjell som ikke lukker seg når du banker i dem. Hakk løk og hvitløk og fres i olje i en kjele sammen med timian. Ha rene skjell i kjelen og tilsett vin. Kok opp med lokket på. La fosskoke i 1–2 min. til alle skjellene har åpnet seg. Kast skjell som ikke har åpnet seg.

Trinn 2

Skjær torskeloinen i biter. Bland med salt, sukker, nykvernet pepper, olivenolje og sitronsaft. Legg i en ildfast form og la det marinere i 15 minutter.

Trinn 3

Ta skjellene ut av kjelen og la dem avkjøles litt. Ta ut skjellmaten og legg til side. Ha fløten i kjelen og kok opp. Smak til med sitronsaft, nykvernet pepper og salt. Rør maizena ut i kaldt vann og hell i sausen under omrøring så den tykner.

Trinn 4

Bak fisken i ovnen ved 180°C i 5 min. Når gjestene sitter til bords, kok opp sausen sammen med purre i terninger. Tilsett delte cherrytomater, blåskjellene og hakket estragon. Fordel den bakte torsken i dype varme tallerkener, hell over blåskjellfrikasseen og pynt med frisk estragon.