Torsk med hvit stappe og eggesmør
Eggesmør er lett å lage og smaker fantastisk til både røkt og saltet fisk. Prøv selv – med pannestekt torsk og hjemmelaget potetstappe.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Skrell og kutt gulrøttene i skiver. Damp dem møre.
-
Trinn 2
Hvit stappe: Skrell og del poteter og sellerirot i biter. Kok mørt uten salt i vannet. Hell av mesteparten av vannet. Mos potetene og selleriroten sammen med smør. Visp inn melk til passe konsistens og tilsett salt og pepper.
-
Trinn 3
Eggesmør: Hardkok og skrell eggene. Grovhakk og bland dem med smeltet smør.
-
Trinn 4
Ha salt på fisken og la den ligge i 10 minutter. Varm en panne til middels temperatur, ha i smør og legg fisken i pannen. Kvern over litt sort pepper. Stek fisken i ca. 6 minutter på den ene siden. Snu fiskestykkene forsiktig og øs smøret over med en skje. Stek videre i 2 minutter. Ta pannen vekk fra varmen og la fisken hvile.
-
Trinn 5
Server pannestekt torsk med hvit stappe, dampede gulrøtter og eggesmør.
Tilsett gjerne hakket kruspersille i eggesmøret.