Torsk med hvit stappe og eggesmør | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Torsk med hvit stappe og eggesmør

Ingen vurderinger
Tidsbruk 45 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
13 ingredienser
207 planlagt
Torsk med hvit stappe og eggesmør

Eggesmør er lett å lage og smaker fantastisk til både røkt og saltet fisk. Prøv selv – med pannestekt torsk og hjemmelaget potetstappe.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Hvit stappe

400 gr
Poteter, løsvekt
300 gr
Sellerirot
1 dl
Lettmelk
1 ss
Smør
0.5 ts
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Grønnsaker

4 stk
Gulrøtter

Eggesmør

2 stk
Egg
50 gr
Smør

Torskeloin

500 gr
Torskeloin
0.5 ts
Salt
1 klype
Nykvernet pepper
1 ss
Smør

Slik gjør du

Trinn 1

Skrell og kutt gulrøttene i skiver. Damp dem møre.

Trinn 2

Hvit stappe: Skrell og del poteter og sellerirot i biter. Kok mørt uten salt i vannet. Hell av mesteparten av vannet. Mos potetene og selleriroten sammen med smør. Visp inn melk til passe konsistens og tilsett salt og pepper.

Trinn 3

Eggesmør: Hardkok og skrell eggene. Grovhakk og bland dem med smeltet smør.

Trinn 4

Ha salt på fisken og la den ligge i 10 minutter. Varm en panne til middels temperatur, ha i smør og legg fisken i pannen. Kvern over litt sort pepper. Stek fisken i ca. 6 minutter på den ene siden. Snu fiskestykkene forsiktig og øs smøret over med en skje. Stek videre i 2 minutter. Ta pannen vekk fra varmen og la fisken hvile.

Trinn 5

Server pannestekt torsk med hvit stappe, dampede gulrøtter og eggesmør.

Tilsett gjerne hakket kruspersille i eggesmøret.