Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Fisk Torsk Torsk med hvit stappe og eggesmør

Torsk med hvit stappe og eggesmør

Ingen vurderinger
Torsk med hvit stappe og eggesmør

Eggesmør er lett å lage og smaker fantastisk til både røkt og saltet fisk. Prøv selv – med pannestekt torsk og hjemmelaget potetstappe.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Hvit stappe

400 gr
Poteter, løsvekt
300 gr
Sellerirot
1 dl
Lettmelk
1 ss
Smør
0.5 ts
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Grønnsaker

4 stk
Gulrøtter

Eggesmør

2 stk
Egg
50 gr
Smør

Torskeloin

500 gr
Torskeloin
0.5 ts
Salt
1 klype
Nykvernet pepper
1 ss
Smør

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Skrell og kutt gulrøttene i skiver. Damp dem møre.

  2. Trinn 2

    Hvit stappe: Skrell og del poteter og sellerirot i biter. Kok mørt uten salt i vannet. Hell av mesteparten av vannet. Mos potetene og selleriroten sammen med smør. Visp inn melk til passe konsistens og tilsett salt og pepper.

  3. Trinn 3

    Eggesmør: Hardkok og skrell eggene. Grovhakk og bland dem med smeltet smør.

  4. Trinn 4

    Ha salt på fisken og la den ligge i 10 minutter. Varm en panne til middels temperatur, ha i smør og legg fisken i pannen. Kvern over litt sort pepper. Stek fisken i ca. 6 minutter på den ene siden. Snu fiskestykkene forsiktig og øs smøret over med en skje. Stek videre i 2 minutter. Ta pannen vekk fra varmen og la fisken hvile.

  5. Trinn 5

    Server pannestekt torsk med hvit stappe, dampede gulrøtter og eggesmør.

Tilsett gjerne hakket kruspersille i eggesmøret.