Honning- og pepperstekt skrei
Skreien må kunne kalles en slags torskehøvding, og fortjener det aller beste tilbehøret: En sødmefull gulrotpuré, en syrligsøt eplesaus og en frisk eple- og fennikelsalat.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Del skreien i fire stykker. Salt den og la den trekke i 15 minutter. Finhøvle fennikelen og finstrimle eplet. Varm opp olivenolje og stek fennikelen raskt. Tilsett eple og fennikelfrø, smak til med salt og pepper. Ferdig på ca. 1 minutt. Fennikelen skal kun falle sammen.
-
Trinn 2
Kok gulrøtter i usaltet vann til de er møre. Sil av vannet og kjør i blender med smør til en glatt krem og smak til med salt.
-
Trinn 3
Kok opp eplejuice og hvitvinseddik med finhakket sjalottløk. Kok eplesausen ned til 1/3. Sil av og rør inn smøret. Smak til med salt og tilsett rikelig med finkuttet gressløk.
-
Trinn 4
Ha solsikkeolje i en stekepanne, varm opp til middels varme, og stek skreien med skinnsiden ned til den er nesten gjennomstekt. Tilsett smøret og snu fiskestykkene. Øs over stekefettet. Pensle forsiktig skinnet med honning og dryss over grovknust sort pepper. Server honning- og pepperstekt skrei med fennikel, gulrotpuré og eplesaus.
Det er viktigst å tørrsalte skrei før bearbeiding ettersom den er ganske løs i fiskekjøttet. Saltet gjør den fastere i fisken rett og slett.