Hopp til innhold

Honning-og pepperglasert andebryst

4.5 i snitt
Tidsbruk 45 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
17 ingredienser
170 planlagt
Honning-og pepperglasert andebryst

Honningglaserte andebryst byr på rike og sødmefulle smaker som her blir kontrastert av sprø og fargerike vårgrønnsaker. Dette smaker av fugl!

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Andebryst

3 stk
Andebryst
2 ss
God honning
2 ss
Kvernet pepper
1 klype
Salt

Grønnsaker

100 gr
Sukkererter
100 gr
Aspargesbønner
8 stk
Gulrøtter
8 stk
Vårløk
1 neve
Gressløk
2 ss
Smør
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Poteter

8 stk
Mandelpoteter
2 stk
Sjalottløk
2 ss
Olivenolje
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Snitt ruter på skinnsiden av andebrystene og krydre med sort pepper og salt. Stek med skinnsiden ned i tørr stekepanne til saften pipler ut på den andre siden. Snu andebrystet og stek videre i ca. 2 minutter på middels temperatur. La kjøttet hvile før andebrystet glaseres med honning. Skjær i skiver.

Trinn 2

Vask og kutt vårgrønnsakene. Legg vårløken til side. Forvell aspargesbønner, sukkererter og gulrot: Kok opp i forskjellige gryter med lettsaltet vann og avslutt med en rask avkjøling. Like før servering: Varm opp grønnsakene raskt i en gryte sammen med vårløk, smør, gressløk, salt og pepper.

Trinn 3

Vask og skjær poteter i tynne skiver. Tørk skivene godt og stek dem i stekepanne til de er sprø. Bland finhakket sjalottløk i potetene like før servering. Smak til med salt og pepper.