Hopp til innhold

Andelår confite med løk og rødkål

Ingen vurderinger
Tidsbruk 150 minutter
13 ingredienser
190 planlagt
Andelår confite med løk og rødkål

Noen ganger er det fint å lage retter fra bunnen av – selv om det tar tid. Andelårconfit er ekte bistromat som alle liker.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Andelår

4 stk
Andelår
1 ts
Grovkvernet pepper
4 fedd
Hvitløk
1 kvist
Rosmarin
3 dl
Solsikkeolje
60 gr
Maldonsalt

Potet og løk

8 stk
Sjalottløk
12 stk
Poteter, Amandine

Rødkål

0.5 stk
Liten rødkål
2 stk
Røde epler
0.5 dl
Hvitvinseddik (evt. rødvinseddik)
4 dl
Rødvin
1 dl
Sukker

Slik gjør du

Trinn 1

Gni andelårene inn med grovt salt og la det ligge kjølig i 12 timer.

Trinn 2

Sett ovnen på 150C. Skyll andelårene i kaldt vann, tørk og legg dem i en ildfast form. Ha på grovkvernet pepper, knuste hvitløksfedd, rosmarin og solsikkeolje. Bak i ovn i ca. 2 timer.

Trinn 3

Legg potet og løk med skall i formen etter en time. Vipp løken ut av skallet når den er ferdig stekt.

Trinn 4

Strimle rødkålen fint, skrell og skjær eplene små biter. Ha alt i en stor kjele med vann så det dekker, sukker, eddik og rødvin. La det koke under lokk i ca. 1 time. Ha i mer vann hvis det koker tørt. Smak til med salt og nykvernet sort pepper. Server andeconfit med poteter, helstekt løk og rødkål.