Slik fungerer 10-på-10

Det er altså dine handleturer som lager grunnlaget for 10-på-10-lista di. Men er det tilfeldig hvilke varer som dukker opp?

Nei. Listen rangeres ut ifra hva varene koster, hvor varen du har brukt mest penger på vil havne som nummer 1 på listen, og varen som koster minst vil være nummer 10. Verdien på varene gjelder kun for dine 10 siste handleturer, slik at for eksempel sesongvarer ikke skal oppta plasser på listen din.

 

Bestem i større grad din 10-på-10-liste

10-på-10 oppdateres i utgangspunktet automatisk. Er du en av de som ønsker å påvirke listen din i større grad kan du aktivere Bytteforslag i profil. Ved å aktivere Bytteforslag vil du få spørsmål om du ønsker å gjennomføre bytter eller ikke. Velger du nei, eller ikke tar stilling til bytteforslaget, vil listen din forbli uforandret. Du kan lese mer om Bytteforslag her.

Noen unntak

Nesten alle varer kan havne på 10-på-10, men noen unntak er det; alkohol, tobakk, medisiner, morsmelkerstatning, gavekort, pengespill, pant og bæreposer. Fersk frukt og grønt vil ikke legge seg i 10-på-10, da du alltid får 10% priskutt på disse varene. På den måten får du plass til andre varer, og kan spare enda mer.

Det er ikke mulig å gi priskutt på varer som slås inn uten strekkode eller varenavn.

Har du flere spørsmål om 10-på-10? Se ofte stilte spørsmål her.

Del artikkel