Sander Sagosen er stolt over å være ansikt utad på et brød som bidrar positivt for tilrettelagt håndball.

I januar har vi heiet frem herrelandslaget mens de kjempet i håndball-VM. Men i håndballhaller rundt om i hele Norge har det i forbindelse med VM vært litt ekstra håndballfeber i disse dager, blant annet i den herlige REMA 1000 Hjerteligaen. Hjerteligaen er et tilrettelagt håndballtilbud til barn og unge med nedsatt funksjonsevne – og er et samarbeid mellom Norges Håndballforbund og REMA 1000, for å sikre idrettsglede for alle.

Et av lagene i REMA 1000 Hjerteligaen er Miniheltene fra Kragerø, med trener og ildsjel Fredrik Brubakken i spissen. De som fulgte håndballherrene på 80- og 90-tallet vil også huske Brubakken som stødig landslagskeeper.

– REMA 1000 Hjerteligaen sikrer like muligheter for alle på håndballbanen. Her er samhold og mestring minst like viktig som antall mål. Hjerteligaen har lag over hele Norge fra Honningsvåg i nord til Kragerø i sør – men vi håper å se enda flere lag i Hjerteligaen i 2023, sier Brubakken.

– Det er fantastisk

En som har et stort engasjement og heier litt ekstra på spillerne i Hjerteligaen er håndballproffen og superspiller Sander Sagosen.

– Jeg heier på alle som driver med idrett, men hjertet mitt banker naturligvis ekstra for de 140. 000 håndballspillerne rundt om i Norge.  Det er fantastisk at man løfter håndball for barn og unge som trenger tilrettelagt idrett gjennom REMA 1000 Hjerteligaen. Dette beviser at håndball er for alle, sier Sagosen.

5 millioner kroner

– Troen på enkeltmennesket er en viktig del av kulturen i REMA 1000, og dermed er inkludering en naturlig del av vår virksomhet både i hverdagen og på fritiden. Hjerteligaen er med på å sørge for like muligheter for alle, forteller sponsorsjef Vidar Riseth i REMA 1000.

REMA 1000 er svært stolt av å bidra inn i Hjerteligaen. I butikkhyllene finner man grovbrødet «Idrett for alle». For hvert solgte brød går én krone til nettopp Hjerteligaen.

På denne måten har man de siste tre årene samlet inn svimlende 5 millioner kroner.

– Jeg er stolt over å ha ansiktet mitt på et brød som hittil har gitt 5 millioner kroner til å tilgjengeliggjøre sporten jeg elsker for enda flere, sier Sagosen.

Fakta om REMA 1000 Hjerteligaen

  • Her er oversikt over lagene i REMA 1000 Hjerteligaen
  • Se videoserien om Miniheltene her
  • I dag tilrettelegger 80 klubber, som organiserer over 100 lag, over hele landet håndballaktivitet for ban, ungdom og voksne med utviklingshemning.
  • Det er omtrent 21 barnelag, mens de fleste lagene har både barn, ungdom og voksne.
  • Alle regioner gjennomfører egen serie for lagene sine.
  • Hjerteligaen er et samarbeid mellom Norges håndballforbund og REMA 1000.