Slik får du blomstene til å holde lengst mulig | Tips og råd | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer Slik får du blomstene til å holde lengst mulig

Slik får du blomstene til å holde lengst mulig

Lei av blomster som henger med hodet og visner i sekundet du går inn døra? Her deler vi våre beste tips for at du skal kunne holde roser og tulipaner fine så lenge som mulig.

1. Kom deg raskt hjem

Roser tåler dårlig å være uten vann. Dersom du ikke har mulighet til å fukte stilkene bør du haste hjem for å få satt de i vann. Jo kortere tid det tar å få snittet dem og satt dem i vasen, desto lenger varer de.

2. Bruk en ren vase

Det er viktig at vasen er helt ren før du setter blomster i den. Vask den gjerne med klor for å være sikker på at alle bakterier borte.

3. Snitt blomstene

Hvis du snitter blomstene på skrå blir snittflaten større og det blir lettere for blomstene å trekke til seg nok vann. Dersom du snitter dem på nytt etter noen dager holder buketten seg frisk enda lenger.

4. Bruk rent, kaldt vann

Roser og tulipaner trives best i kaldt vann. Husk å skifte vannet i ny og ne slik at det holder seg kaldt og friskt. Tilsett blomsternæringen i vannet.

5. Fjern bladene

Fjern eventuelle blader og torner fra nederst på stilken. Da minimerer du sjansen for at det blir bakterier i vannet.

6. Plasser blomstene riktig

Blomster trives best litt kjølig, og kan forlenge holdbarheten dersom du setter dem mørkt og kjølig om natten. Unngå å plassere blomstene i direkte sollys eller i nærheten av andre varmekilder.

Er det litt vanskelig å finne de riktige ordene? Si det med blomster! REMA 1000 har blomster i flere prisklasser og til alle anledninger. Visste du blant annet at “Ansvarsroser” som du kjøper hos oss støtter lokalsamfunnet i Kenya der rosene kommer fra?