Grillspyd med villreker og mango | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Skalldyr Reker Grillspyd med villreker og mango

Grillspyd med villreker og mango

3.9 i snitt
Tidsbruk 40 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
16 ingredienser
Grillspyd med villreker og mango
Grillspyd med villreker og mango er små, deilige grillspyd passer perfekt som snacks eller middag. Stek i pannen eller legg dem på grillen.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

400 gr
Rå scampi uten skall (frosne), eller villreker
4 ss
Extra Virgin Olivenolje REMA 1000
1 dl
Sweet chili saus
4 ss
Sesamfrø

Dipp

1 dl
Søt chilisaus
1 stk
Rød chili, finhakket
1 fedd
Hvitløk, finhakket
1 ss
Ingefær, finrevet
0.5 stk
Lime, saft

Mangosalat

1 stk
Mango
1 pose
Spinat
1 pose
Sukkererter
1 stk
Rød paprika
0.5 stk
Agurk
1 stk
Rødløk
1 potte
Koriander

Slik gjør du

Trinn 1

Lag marinade ved å blande søt chilisaus og olje. Tre en og en scampi/villreke på små spyd. Legg på et brett og hell marinaden over. La stå i 20 min.

Trinn 2

Lag dipp: Finhakk chili og hvitløk. Finriv ingefær. Bland alle ingrediensene til dippen. 

 

Trinn 3

Lag mangosalat: Skjær mango i strimler. Gjør det samme med sukkererter, paprika og agurk. Bland inn spinat. Skjær rødløk i tynne skiver og strø over, sammen med koriander.

 

Trinn 4

Stek spydene i panne eller legg på grillen. De trenger kun varmes et par minutter. Strø sesamfrø over mens de er varme. 

 

Tips: Server gjerne med ris eller nystekt brød