Klassisk pizza margherita | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Pizza Klassisk pizza margherita

Klassisk pizza margherita

3.6 i snitt
Tidsbruk 180 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
16 ingredienser
228 planlagt
Klassisk pizza margherita

Klassikeren! Pizza Margherita – kanskje den mest kjente pizzavarianten av alle, er oppkalt etter dronning Margherita og ble laget til henne, av pizzabakeren Raffaele Esposito, i forbindelse med et besøk i Napoli i 1889.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Pizzadeig

10 gr
Gjær
3 dl
Lunkent vann (37 grader)
460 gr
Hvetemel
2 ss
Olivenolje
1 ts
Salt

Tomatsaus

1 stk
Løk
3 fedd
Hvitløk
1 ts
Tørket timian
1 ts
Tørket oregano
0.3 potte
Basilikum
1 boks
Hakkede tomater
0.5 dl
Olivenolje
1 ts
Salt
1 ss
Sukker
0.5 ts
Kvernet pepper

Topp med

2 pose
Mozzarella

Slik gjør du

Trinn 1

Pizzadeig: Bland gjær med lunkent vann og elt inn mel, olje og salt til en smidig deig. Dekk deigen med plast og la den heve i minst 1,5 time. Slå deigen sammen og del den i fire emner og rull hvert emne til rundstykker. Dryss med mel og etterhev i ca. 1 time under smurt plastfilm. Bruk mye mel når de skal kjevles ut, da er det lettere å få en tynn pizzabunn.

Trinn 2

Tomatsaus: Fres finhakket løk og hvitløk i oljen og ha i urter. Tilsett hermetiske tomater og kok opp. La sausen koke i 15 minutter til den tykner. Smak til med sukker, salt og pepper og la den avkjøles noe. Smør pizzasausen i et tynt lag på bunnene og legg på tynne skiver mozzarella.

Trinn 3

Grilling av pizza: Varm opp grillen med en pizzastein på grillristen. Legg pizzaen over på steinen. Sett på lokket og stek pizzaen i 3 minutter. Ta pizzaen ut, legg på basilikumblader, del opp og server.

Trinn 4

Pizza i ovn: Sett ovnen på 250°C varmluft med grill. Legg et stekebrett eller en pizzastein i bunnen av ovnen. Stek i ca. 4 minutter. Ta pizzaen ut, legg på basilikumblader, del opp og server.