Klassisk pizza margherita
Klassikeren! Pizza Margherita – kanskje den mest kjente pizzavarianten av alle, er oppkalt etter dronning Margherita og ble laget til henne, av pizzabakeren Raffaele Esposito, i forbindelse med et besøk i Napoli i 1889.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Pizzadeig: Bland gjær med lunkent vann og elt inn mel, olje og salt til en smidig deig. Dekk deigen med plast og la den heve i minst 1,5 time. Slå deigen sammen og del den i fire emner og rull hvert emne til rundstykker. Dryss med mel og etterhev i ca. 1 time under smurt plastfilm. Bruk mye mel når de skal kjevles ut, da er det lettere å få en tynn pizzabunn.
-
Trinn 2
Tomatsaus: Fres finhakket løk og hvitløk i oljen og ha i urter. Tilsett hermetiske tomater og kok opp. La sausen koke i 15 minutter til den tykner. Smak til med sukker, salt og pepper og la den avkjøles noe. Smør pizzasausen i et tynt lag på bunnene og legg på tynne skiver mozzarella.
-
Trinn 3
Grilling av pizza: Varm opp grillen med en pizzastein på grillristen. Legg pizzaen over på steinen. Sett på lokket og stek pizzaen i 3 minutter. Ta pizzaen ut, legg på basilikumblader, del opp og server.
-
Trinn 4
Pizza i ovn: Sett ovnen på 250°C varmluft med grill. Legg et stekebrett eller en pizzastein i bunnen av ovnen. Stek i ca. 4 minutter. Ta pizzaen ut, legg på basilikumblader, del opp og server.