Rødbetsuppe med kylling og rømme | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Kylling til middag Kyllinglår Rødbetsuppe med kylling og rømme

Rødbetsuppe med kylling og rømme

4.7 i snitt
Rødbetsuppe med kylling og rømme

Den intense smaken av rødbeter mildnes av kylling og rømme.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

2 stk
Kyllinglår
3 stk
Laurbærblad
3 fedd
Hvitløk
2 stk
Løk
500 gr
Rødbeter
4 ss
Seterrømme
1.5 l
Vann
1 ss
Salt
10 stk
Pepperkorn
2 ss
Solsikkeolje
2 ss
Sukker
2 ss
Hvitvinseddik

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Legg kyllinglår i kaldt vann i en kjele med salt, pepper og laurbærblad. Kok opp og skum bort urenheter. La kyllinglårene småkoke i 20 minutter til de er gjennomkokte.

  2. Trinn 2

    Fres finhakket løk og hvitløk i solsikkeolje i 2 minutter i en annen kjele. Skrell og riv rødbetene som til råkost og ha det i kjelen sammen med løken.

  3. Trinn 3

    Sil over kraften kyllinglårene er kokt i og kok suppen i 20 minutter. Smak til med eddik og sukker. Tilsett evt. mer salt hvis det er nødvendig.

  4. Trinn 4

    Mens suppen koker renses kyllingkjøttet fritt for skinn og bein. Del kjøttet i terninger og ha det i suppen sammen med en skje seterrømme pr. person.