Rødbetsuppe med kylling og rømme
Den intense smaken av rødbeter mildnes av kylling og rømme.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Legg kyllinglår i kaldt vann i en kjele med salt, pepper og laurbærblad. Kok opp og skum bort urenheter. La kyllinglårene småkoke i 20 minutter til de er gjennomkokte.
-
Trinn 2
Fres finhakket løk og hvitløk i solsikkeolje i 2 minutter i en annen kjele. Skrell og riv rødbetene som til råkost og ha det i kjelen sammen med løken.
-
Trinn 3
Sil over kraften kyllinglårene er kokt i og kok suppen i 20 minutter. Smak til med eddik og sukker. Tilsett evt. mer salt hvis det er nødvendig.
-
Trinn 4
Mens suppen koker renses kyllingkjøttet fritt for skinn og bein. Del kjøttet i terninger og ha det i suppen sammen med en skje seterrømme pr. person.