Frikassé med kyllinglår, løk og sopp
Kyllingfrikassé er noe av det beste du kan bruke kyllinglår til. Kokingen frigjør all den gode smaken i lårkjøttet.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Del kyllinglårene i to. Skrell løken og del den i 8 båter. Smelt smøret i en vid kasserolle og legg i kyllinglår og løk. Surr det lett, uten at det får farge. Tilsett hvetemel og vend godt rundt.
-
Trinn 2
Kok opp vann, melk og hønsebuljongterning i en egen kjele, og ha det deretter over kyllingen. Kok opp og la koke i 15 minutter på lav temperatur.
-
Trinn 3
Del champignonene i to og purreløk i tykke skiver. Ha grønnsakene i frikasseen og kok ytterligere i 10 minutter. Rør inn crème fraîche og smak til med salt og kvernet sort pepper. Server med kokte poteter.
Topp gjerne retten med rikelige mengder hakket dill.