Frikassé med kyllinglår, løk og sopp | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Kylling til middag Kyllinglår Frikassé med kyllinglår, løk og sopp

Frikassé med kyllinglår, løk og sopp

5.0 i snitt
Frikassé med kyllinglår, løk og sopp

Kyllingfrikassé er noe av det beste du kan bruke kyllinglår til. Kokingen frigjør all den gode smaken i lårkjøttet.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Kyllinglår

900 gr
Rå kyllinglår
1 stk
Løk, 4-pk
30 gr
Smør
30 gr
Hvetemel

Frikassé

2 dl
Helmelk
250 gr
Champignon
1 stk
Purre
0.5 dl
Crème fraîche
2 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
1 terning
Hønsebuljong
1 klype
Pepper
1 klype
Salt

Server med

500 gr
Poteter, løsvekt

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Del kyllinglårene i to. Skrell løken og del den i 8 båter. Smelt smøret i en vid kasserolle og legg i kyllinglår og løk. Surr det lett, uten at det får farge. Tilsett hvetemel og vend godt rundt.

  2. Trinn 2

    Kok opp vann, melk og hønsebuljongterning i en egen kjele, og ha det deretter over kyllingen. Kok opp og la koke i 15 minutter på lav temperatur.

  3. Trinn 3

    Del champignonene i to og purreløk i tykke skiver. Ha grønnsakene i frikasseen og kok ytterligere i 10 minutter. Rør inn crème fraîche og smak til med salt og kvernet sort pepper. Server med kokte poteter.

Topp gjerne retten med rikelige mengder hakket dill.