Hopp til innhold

Frikassé med kyllinglår, løk og sopp

Ingen vurderinger
Tidsbruk 40 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
13 ingredienser
143 planlagt
Frikassé med kyllinglår, løk og sopp

Kyllingfrikassé er noe av det beste du kan bruke kyllinglår til. Kokingen frigjør all den gode smaken i lårkjøttet.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Kyllinglår

900 gr
Rå kyllinglår
1 stk
Løk, 4-pk
30 gr
Smør
30 gr
Hvetemel

Frikassé

2 dl
Helmelk
250 gr
Champignon
1 stk
Purre
0.5 dl
Crème fraîche
2 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
1 terning
Hønsebuljong
1 klype
Pepper
1 klype
Salt

Server med

500 gr
Poteter, løsvekt

Slik gjør du

Trinn 1

Del kyllinglårene i to. Skrell løken og del den i 8 båter. Smelt smøret i en vid kasserolle og legg i kyllinglår og løk. Surr det lett, uten at det får farge. Tilsett hvetemel og vend godt rundt.

Trinn 2

Kok opp vann, melk og hønsebuljongterning i en egen kjele, og ha det deretter over kyllingen. Kok opp og la koke i 15 minutter på lav temperatur.

Trinn 3

Del champignonene i to og purreløk i tykke skiver. Ha grønnsakene i frikasseen og kok ytterligere i 10 minutter. Rør inn crème fraîche og smak til med salt og kvernet sort pepper. Server med kokte poteter.

Topp gjerne retten med rikelige mengder hakket dill.