Ovnsbakt torsk med grønnsaker

Denne alt-i-en-form-retten med smak av hvitløk og tomat er ikke bare veldig god, den er også svært enkel å lage.
Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Still stekeovnen på 200 °C. Skrell hele hvitløksfedd og legg dem i en ildfast form og sett den inn i ovnen mens ovnen varmes opp.
Trinn 2
Kok ris etter anvisning på pakken. Når ovnen er varm, ta ut den ildfaste formen, tilsett olje og grønnsaksblandingen. Bak i ovnen i 10 minutter.
Trinn 3
Legg torsken i iskaldt vann med isbiter og dryss over rikelig med salt. (Dette gjør fisken fastere og mer saftig.)
Trinn 4
Ta ut formen og vend inn crème fraîche og tomatpuré. Krydre med salt og pepper.
Trinn 5
Server med kokt ris.
Trinn 6
Ta torsken ut av det kalde vannet og tørk den godt. Legg torsken på toppen av grønnsakene og stek i 8-10 minutter til.
Det lille ekstra
Vend litt honning og presset sitron i grønnsaksblandingen før den settes i ovnen. Server gjerne med hakket gressløk.