Hopp til innhold

Laks med fennikel og aspargesbønner

Ingen vurderinger
Tidsbruk 40 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
11 ingredienser
48 planlagt
Laks med fennikel og aspargesbønner

Fennikel har tradisjonelt vært mye brukt rundt Middelhavet og fra Midt-Østen til India. Denne lakse-retten overbeviser – tommel opp for mer fennikel i norske kjøkken!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 pk
Laksefilet naturell 500g Godehav
1 pk
Aspargesbønner 150 g
2 stk
Fennikel
1 stk
Løk
1 stk
Sitron
1 neve
Kruspersille, liten
500 gr
Penne REMA 1000
4 ss
Olivenolje REMA 1000
3 fedd
Hvitløk
3 ss
Balsamicoeddik
1 ss
Soyasaus Kikkoman

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnen på 180°C. Ha vaskede aspargesbønner i en ildfast form. Skjær fennikel og løk i skiver, klem hvitløken flat og ha alt i formen.

Trinn 2

Bland olivenolje, sitronsaft, balsamicoeddik, soyasaus, salt og pepper.

Trinn 3

Hell det over grønnsakene og bak det i ovnen i ca. 35 minutter til alt har fått gyllen farge.

Trinn 4

Sett aluminiumsformen med laksestykkene i ovnen når det er igjen 14-18 minutter av steketiden til grønnsakene. Server med kokt penne og frisk hakket persille.