Laks med fennikel og aspargesbønner
Fennikel har tradisjonelt vært mye brukt rundt Middelhavet og fra Midt-Østen til India. Denne lakse-retten overbeviser – tommel opp for mer fennikel i norske kjøkken!
Velg antall personer
Voksne
2
Barn
2
Slik gjør du
-
Trinn 1
Sett ovnen på 180°C. Ha vaskede aspargesbønner i en ildfast form. Skjær fennikel og løk i skiver, klem hvitløken flat og ha alt i formen.
-
Trinn 2
Bland olivenolje, sitronsaft, balsamicoeddik, soyasaus, salt og pepper.
-
Trinn 3
Hell det over grønnsakene og bak det i ovnen i ca. 35 minutter til alt har fått gyllen farge.
-
Trinn 4
Sett aluminiumsformen med laksestykkene i ovnen når det er igjen 14-18 minutter av steketiden til grønnsakene. Server med kokt penne og frisk hakket persille.
Prøv også