– Kolonial.no er et friskt pust i vår bransje, og har etablert seg som en ny og spennende mulighet for kunder som ønsker å bestille matvarer på nett. Vi i REMA 1000 ønsker å ta del i utviklingen av nye bestillings- og leveringsløsninger for dagligvarer, og går derfor inn i et samarbeid om leveranse av varer til Kolonial.no, sier administrerende direktør i REMA 1000, Ole Robert Reitan.

Kolonial.no får dermed tilgang til et bredt sortiment dagligvarer til konkurransedyktige priser, noe som kundene får nyte godt av.

– Allerede i dag har Kolonial.no de desidert laveste prisene på matvarer bestilt via internett. Avtalen med REMA 1000 innebærer at Kolonial.no kan tilby kundene et stort utvalg kvalitetsvarer og samtidig holde et prisnivå mellom REMA 1000 og Meny, sier gründer og administrerende direktør i Kolonial.no, Karl Munthe-Kaas.

Kolonial.no skal ifølge avtalen ha REMA Distribusjon som foretrukket leverandør, og vil med en slik samarbeidsavtale få tilgang til varer under varemerker som REMA 1000 eier eller har eksklusiv bruksrett til. Gjennom avtalen vil man også oppnå en svært effektiv distribusjon fra REMA Distribusjon til Kolonial.no sitt sentrallager.

– Vårt løfte er å gi kunden mer tid til en bedre hverdag, ved å spare tid på dagligvarehandelen. En smidig nettløsning sørger for at våre kunder kan gjøre ukeshandelen unna på få minutter. Hos oss kan man legge hele middager i handlekurven med ett klikk, finne varer på sekunder, og lagre egne handlelister man bruker ofte. Kundene kan velge om de vil hente varene ferdig pakket på et av våre hentepunkt gratis, eller få det levert hjem mot et tillegg. Effektiv logistikk og lagerdrift sørger for at prisene er lavere enn i flere av de tradisjonelle dagligvarekjedene, sier Karl Munthe-Kaas.

– Det har skjedd mye innen nettbasert handel de siste 15 årene. Jeg er glad for at vi har en dyktig og handlekraftig samarbeidspartner med en modell vi har sterk tro på, fortsetter Ole Robert Reitan.

Bildet: Jacob Tveraabak, prosjektdirektør REMA i Norge og Karl Munthe-Kaas, gründer og administrerende direktør i Kolonial.no

Fakta:
REMA 1000 har gjennom sine datterselskaper erfaring, kompetanse og kapasitet innen innkjøp, sortiment og distribusjon av dagligvarer. REMA 1000 har et stort og økende antall butikker og økende omsetning innen dagligvaresektoren i Norge. REMA 1000 forestår innkjøp av dagligvarer så vel til REMA 1000 butikkene som til samarbeidspartnere, herunder Engrospartner (leverandør bl.a. til Narvesen og 7-Eleven) og I K Lykke (kjedesentral for Bunnpris) og Servicegrossistene (storhusholdning).
Kolonial.no har etablert en virksomhet basert på bestilling av matvarer over internett, hvor kunden enten selv henter varene på særskilte hentepunkter eller får varene levert hjem på døren. Kolonial.no har i dag 11 hentepunkter i Oslo og omegn, med planer om å vokse antall hentepunkter til 15 i løpet av året.