Vinteren er tiden for å gjøre hjemmet litt ekstra varm og koselig, noe som for mange betyr stearinlys. Telys, kubbelys og kronelys, med eller uten duft. En ting er sikkert, det er lite som slår å krype opp i en myk sofa med pledd og levende lys.

Hos REMA 1000 finner du et variert utvalg av lys av høy kvalitet, til laveste pris, perfekt å nyte i vintermørket.

Her får du 10 tips til å trygt kunne nyte levende lys fra REMA 1000 i vinter:

 1. Ikke la brennende lys stå ved trekk.
  Det er fint med lys i vinduet, men det kan også skape brannfarlige situasjoner. I tillegg kan trekken fra vinduet føret til at voksen renner og at lyset brenner fortere. Pass alltid på å ikke tenn lys i nærheten av gardiner!
 2. Hold veken maks 1 cm. lang. 
  Trimmer du veken vil lyset brenne penere og du unngår unødig sot og røyk.
 3. Sett lysene i god avstand fra hverandre.
  Avstanden mellom brennende lys bør være minst 10 cm for å unngå at de varmer hverandre opp. dette kan føre til at lysene renner og blir ødelagte.
 4.  Bruk alltid lysestake eller lysholder.
  Husk at det er brannfarlig å brenne lys uten et brannsikkert underlag. Ikke minst nytes levende lys ekstra godt når du føler deg trygg!
 5. Plasser brennende lys utilgjengelig for barn og dyr.
  Hjelp vimsete hundehaler og nysgjerrige barnefingre med å holde seg i god avstand fra brennende lys.
 6. Hold kubbelyset rent.
  Rens lysskålen med jevne mellomrom og fjern fyrstikker og annet brennbart materiale som vekerester og lakk/trykk fra lysene. Da slipper du at lysene brenner skjevt og begynner å renne.
 7. Lyset trenger luft.
  Bruk lykter og lysestaker med tilstrekkelig lufttilførsel, da vil ikke lysene bli overopphetet og smelte.
 8.  Alltid blås ut lysene eller bruk en lysslukker.
  Væske og fukt kan få lys til å sprute, noe som kan bli veldig grisete. Bruk en lysslukker og kvel flammen for effektiv og sikker slukking, eller blås dem ut forsiktig.
 9. Flytt aldri et brennende lys.
  Det kan fort oppstå farlige situasjoner med brennende flamme og rennende voks. Slukk lyset og la det bli avkjølt før det flyttes.
 10. Hold kanten av lyset på maks 1 cm.
  Høye kanter fører til at voksen smelter og lyset kan falle sammen, et tips er derfor å kutte kantene med jevne mellomrom. Vent til lyset blir kaldt og kutt før det tennes neste gang, med for eksempel en kniv.