Ukemeny med kylling | Tips og råd | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer Ukemeny med kylling

Ukemeny med kylling

Hvem hadde trodd at gårsdagens kokte poteter kan trylles om til verdens beste og saftigste burgerbrød?

Alle oppskriftene i ukemenyen er beregnet til 1 voksen og 1 barn.

1. Sitronmarinert kyllingfilet med potetmos

Vanskelighetsgrad: Enkel

Tid: 40 min

Slik gjør du:

  1. Kok poteter.
  2. Kutt opp rødløk i skiver og stek i ei panne sammen med hvitløksfedd og smør til løken er blitt blank. Tilsett kyllingfilet, og krydre med salt, pepper og saften av sitron.
  3. Hell av vannet på potetene, og tilsett creme fraiche og ønsket mengde salt og pepper. Mos med en gaffel.
  4. Fyll tallerkenen med potetmos, kyllingfilet, stekt løk og topp med ruccola.

2. Kyllingburger med potetbrød

Vanskelighetsgrad: Middels

Tid: 90 min

Slik gjør du:

  1. Kok poteter og mos dem. Dersom du følger ukemenyen og har potetmos igjen etter forrige middag, kan dette brukes. Du trenger cirka 1 dl potetmos eller moste poteter dersom du lager til én person.
  2. Lag deigen til potetbrødene. Bland sammen moste poteter (de kan være lune), hvetemel, tørrgjær, salt, egg og vann i en bolle, og elt deigen i cirka 10 minutter.
  3. Dekk til kjøkkenbenken med hvetemel, hvelv deigen over og form deigen om til rundstykker. Legg rundstykkene over på et stekebrett ikledd bakepapir, og la rundstykkene heve i cirka 45-60 minutter.
  4. Finhakk hvitløk og tilsett i en bolle med creme fraiche. Smak til med salt, pizzakrydder og sitronsaft.
  5. Stek potetbrød på 200 grader i cirka 10 minutter.
  6. Stek kyllingfilet i en stekepanne sammen med litt olje eller smør, og krydre kyllingfileten med salt, pepper og pizzakrydder.
  7. Topp potetbrød med creme fraiche dressing, ruccola, stekt kyllingfilet og rødløk.

Obs! Dersom du følger ukemenyen, må du sette bort halvparten av potetbrødene. De skal brukes i en annen middag.

3. Tomatsuppe med ostesmørbrød

Vanskelighetsgrad: Enkel

Tid: 30 min

Obs! I denne middagen bruker vi potetbrød som ble laget tidligere i ukemenyen.

Slik gjør du:

  1. Kutt opp hvitløk og rødløk og tilsett i ei gryte med olje eller smør. Stek til løken er blitt blank.
  2. Tilsett pizzakrydder, hakkede tomater, grønnsaksbuljong og vann. La suppen koke i cirka 10-15 minutter.
  3. Halver potetbrødene og topp med mozzarella og et lite dryss pizzakrydder. Stek midt i ovnen på 200 grader i cirka 10 minutter.
  4. Mos suppen med en stavmikser. Server med en dæsj creme fraiche og rykende varme ostesmørbrød toppet med skinke.

Obs! Dersom du følger ukemenyen, må du sette bort en halv desiliter per porsjon tomatsuppe, da den skal bruker i en annen middag.

4. Pizza med skinke og mozzarella

Vanskelighetsgrad: Middels

Tid: 90 min

Obs! I denne middagen bruker vi rester fra tomatsuppe som ble laget tidligere i ukemenyen.

Slik gjør du:

  1. Start med å lage pizzadeig. Bland sammen hvetemel, tørrgjær, salt og lunkent vann i en bolle og elt deigen i cirka 10 minutter. La deigen heve i cirka 45-60 minutter.
  2. Kjevle ut deigen og legg over på et stekebrett ikledd bakepapir. Bruk tomatsupperester som tomatsaus, og topp med mozzarella og skinke. Stekes midt i ovnen på 250 grader i cirka 10-15 minutter.
  3. Topp pizzaen med ruccola og server.