Ukemeny med en skikkelig smakseksplosjon
Denne ukemenyen inneholder ufattelige deilige smaker, og er en perfekt meny å lage dersom du er glad i taco men ønsker å teste ut noe litt nytt!
Alle oppskriftene i denne ukemenyen er beregnet til 1 voksen og 1 barn.
Handleliste for hele ukemenyen
- 200g fetaost
- 1.5 dl matfløte
- 1 stk lime
- 1 pk koriander
- 2.5 stk tomat
- 2.5 stk løk
- 450g mais
- 150g bacon
- 300g nakkekoteletter
- 1 pk juarez meat spice
- 8 stk små tortillalefser
Fra eget kjøkkenskap
- Grønnsaksbuljong
- Olivenolje
- Smør
- Hvitløk
- Chiliflak (kan sløyfes)
- Noen brødskiver
1. Spicy svinetaco med maisstuing
Vanskelighetsgrad: Enkel
Tid: 30 min
Ingredienser
- 150g nakkekotelett
- 0.5 pk juarez meat spice
- 1 ss olivenolje
- 1 stk løk
- 1 fedd hvitløk
- 1 ss smør
- 100g mais
- 1 klype chiliflak
- 0.25 dl matfløte
- 1 stk tomat
- 3 ss koriander
- 50g fetaost
- 4 stk tortillalefser
- 0.25 stk lime
Slik gjør du:
- Mariner kjøttstykkene i krydder og olje, og sett til side.
- Kutt opp hvitløk og halvparten løk, og stek i ei gryte sammen med smør og mais til løken er blank.
- Tilsett matfløten og la småkoke i cirka 5 minutter. Mos med en stavmikser, og smak til med salt, pepper og chiliflak.
- Stek nakkekotelettene i en stekepanne til de er gjennomstekt. Kutt opp i strimler.
- Lag en kjapp frisk salsa ved å finhakke resterende løk, tomat og koriander og bland sammen i en bolle.
- Server kjøttet i en tortilla med salsa, maisstuing og fetaost. Strø over limesaft og server.
Obs! Sett bort halvparten av maisstuingen dersom du følger ukemenyen. De skal brukes i en annen middag denne ukemenyen.
2. Spicy maissuppe med sprøstekt bacon
Vanskelighetsgrad: Enkel
Tid: 30 min
Ingredienser
- 75g bacon
- 1 fedd hvitløk
- 1 stk løk
- 1 ss smør
- 0.25 ts chiliflak
- 300g mais
- 5 dl vann
- 1 stk grønnsaksbuljong
- 1 dl matfløte
- 0.5 stk lime
- 2 ss koriander
- 2 skiver brød
Slik gjør du:
- Stek bacon midt i ovnen på 220 grader i 10-15 minutter.
- Kutt opp hvitløk og løk og stek i ei gryte sammen med smør til løken er blitt blank.
- Tilsett chiliflak og mais og stek videre i et lite minutt til, før du videre tilsetter buljong og vann. La koke i cirka 15 minutter.
- Tilsett matfløte og mos suppa med en stavmikser til den er helt klumpfri. Smak til med salt, pepper og limesaft til slutt.
- Server suppa varm med sprøstekt bacon, frisk koriander og brødskiver.
3. Lefsepizza med fetaost og bacon
Vanskelighetsgrad: Enkel
Tid: 30 min
Ingredienser
- 75g bacon
- 0.5 fedd hvitløk
- 0.25 stk løk
- 1 stk tomat
- 4 stk tortillalefser
- 100g fetaost
- 50g mais
Slik gjør du:
- Stek bacon midt i ovnen på 220 grader i cirka 10-15 minutter.
- Lag en enkel pizzasaus ved å finhakke hvitløk, løk og tomat og stek i ei gryte med litt olivenolje. Tilsett en liten splash vann, og la småputre i cirka 5-10 minutter. Smak til med salt, pepper og gjerne litt oregano dersom du har.
- Topp tortillalefsene med pizzasaus, fetaost, stekt bacon og mais og stek midt i ovnen på 200 grader i 10 minutter.
4. Spicy pork steak sandwich
Vanskelighetsgrad: Enkel
Tid: 15 min
Ingredienser
- 150g nakkekotelett
- 1 ss olivenolje
- 0.5 pk juarez meat spice
- 0.25 stk lime
- 0.5 stk tomat
- 0.25 stk løk
- 4 skiver brød
- 50g fetaost
- 2 ss koriander
Slik gjør du:
- Bland sammen nakkekotelettene med krydderet og olivenolje i en bolle. Kjøttet smaker best dersom det står og marinerer en stund før du steker det, men det er heller ingen problem å bare steke det med en gang dersom du har dårlig tid.
- Stek kjøttet i en stekepanne på begge sider til kjøttet er gjennomstekt. Strø over limesaft til slutt.
- Kutt opp løk og tomat i skiver.
- Server kjøttet over en brødskive med maisstuing, tomat, løk, koriander og et dryss fetaost. Topp med en ekstra brødskive og nyt!
Lær mer