Ukemeny med en skikkelig smakseksplosjon | Tips og råd | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer Ukemeny med en skikkelig smakseksplosjon

Ukemeny med en skikkelig smakseksplosjon

Denne ukemenyen inneholder ufattelige deilige smaker, og er en perfekt meny å lage dersom du er glad i taco men ønsker å teste ut noe litt nytt!

Alle oppskriftene i denne ukemenyen er beregnet til 1 voksen og 1 barn.

1. Spicy svinetaco med maisstuing 

Vanskelighetsgrad: Enkel

Tid: 30 min

Slik gjør du:

  1. Mariner kjøttstykkene i krydder og olje, og sett til side.
  2. Kutt opp hvitløk og halvparten løk, og stek i ei gryte sammen med smør og mais til løken er blank. 
  3. Tilsett matfløten og la småkoke i cirka 5 minutter. Mos med en stavmikser, og smak til med salt, pepper og chiliflak. 
  4. Stek nakkekotelettene i en stekepanne til de er gjennomstekt. Kutt opp i strimler.
  5. Lag en kjapp frisk salsa ved å finhakke resterende løk, tomat og koriander og bland sammen i en bolle. 
  6. Server kjøttet i en tortilla med salsa, maisstuing og fetaost. Strø over limesaft og server. 

Obs! Sett bort halvparten av maisstuingen dersom du følger ukemenyen. De skal brukes i en annen middag denne ukemenyen.

2. Spicy maissuppe med sprøstekt bacon

Vanskelighetsgrad: Enkel

Tid: 30 min

Slik gjør du:

  1. Stek bacon midt i ovnen på 220 grader i 10-15 minutter.
  2. Kutt opp hvitløk og løk og stek i ei gryte sammen med smør til løken er blitt blank.
  3. Tilsett chiliflak og mais og stek videre i et lite minutt til, før du videre tilsetter buljong og vann. La koke i cirka 15 minutter. 
  4. Tilsett matfløte og mos suppa med en stavmikser til den er helt klumpfri. Smak til med salt, pepper og limesaft til slutt. 
  5. Server suppa varm med sprøstekt bacon, frisk koriander og brødskiver.

3. Lefsepizza med fetaost og bacon

Vanskelighetsgrad: Enkel

Tid: 30 min

Slik gjør du:

  1. Stek bacon midt i ovnen på 220 grader i cirka 10-15 minutter. 
  2. Lag en enkel pizzasaus ved å finhakke hvitløk, løk og tomat og stek i ei gryte med litt olivenolje. Tilsett en liten splash vann, og la småputre i cirka 5-10 minutter. Smak til med salt, pepper og gjerne litt oregano dersom du har. 
  3. Topp tortillalefsene med pizzasaus, fetaost, stekt bacon og mais og stek midt i ovnen på 200 grader i 10 minutter.

4. Spicy pork steak sandwich

Vanskelighetsgrad: Enkel

Tid: 15 min

Slik gjør du:

  1. Bland sammen nakkekotelettene med krydderet og olivenolje i en bolle. Kjøttet smaker best dersom det står og marinerer en stund før du steker det, men det er heller ingen problem å bare steke det med en gang dersom du har dårlig tid.
  2. Stek kjøttet i en stekepanne på begge sider til kjøttet er gjennomstekt. Strø over limesaft til slutt.
  3. Kutt opp løk og tomat i skiver.
  4. Server kjøttet over en brødskive med maisstuing, tomat, løk, koriander og et dryss fetaost. Topp med en ekstra brødskive og nyt!