
Middag på budsjett: Slik blir 4 enkle oppskrifter til 8 middagsretter
Det kan være vanskelig å følge kostholdsråd, samtidig som man skal forholde seg til et matbudsjett.
Her får du gode tips til hvordan du enkelt kan spare inn på tid og matbudsjett, samtidig som det er sunt og godt:
- Lag 4 middager uka istedenfor 7
- Faste dager man spiser rester
- Mindre svinn ved å gjenbruke alle ingrediensene
- Sunne og gode oppskrifter
Disse oppskriftene lager du på under 25 minutter.
Koteletter med kremet blomkålsalat
Denne oppskriften er både enkel og billig! Prøv deilige svinekoteletter med kremet blomkålsalat og poteter.
Resteoppskrift
Salat med koteletter, stekte båtpoteter og grønt
Du trenger:
- 1 fedd hvitløk
- 1 dl Crème Fraîche
- Resten av svinekotelettene
- Resten av av de stekte båtpotetene
- 1 pk ruccula
- 1 grønt eple
- 1 rødløk
Slik gjør du:
- Finhakk hvitløk, og bland i en skål med Crème Fraîche. Smak til med salt og pepper.
- Kutt opp eple, rødløk og svinekoteletter og bland sammen i en bolle med ruccula og stekte båtpoteter.
- Server med Crème Fraîche-dressing.
Rask kyllingsuppe med ostetortillas
En rask kyllingsuppe med få ingredienser passer fint når du har dårlig tid. Denne klassiske kyllingsuppen med ostetortillas lager du på 1-2-3!
Resteoppskrift
Enchiladas av supperester
Du trenger:
- Rester av kyllingsuppa
- Resten av tortillalefsene
- Revet osterester
Slik gjør du:
- Fyll tortillalefser med kyllingsupperester, lukk igjen og topp med revet ost.
- Stek midt i ovnen på 200 grader i ca. 15 min., til osten er smeltet.
- Server gjerne med eventuelle salatrester, salsa eller rømme om du har noe liggende.
Fylte baguetter med kylling og spinat
Nystekte baguetter fylt med kylling, spinat og pesto. Dette er snaddermat som passer hele familien!
Resteoppskrift
Kyllingsalat med spinat, dressing og krutonger
Du trenger:
- Resten av baguettene
- 1/2 pk spinat
- Resten av kyllingblandingen
Slik gjør du:
- Kutt opp grove baguetter i ca. like store terninger og legg over på et stekebrett med bakepapir.
- Strø over litt olivenolje og salt, og stek midt i ovnen på 215 grader i ca. 15 min. Avkjøl på rist.
- Fyll en bolle med spinat, topp med kyllingblandingen og brødkrutonger.
Pita med spicy kjøttdeig og fetaost
Resteoppskrift
Pitapizzza med fetaost og ruccula
Du trenger:
- Resten av den spicy kjøttdeigen
- Resten av pitabrødene
- Resten av fetaosten
- Resten av rucculaen
- Topp pitabrød med rester av spicy kjøttdeig og fetaost.
- Stek midt i ovnen på 220 grader i ca. 6-8 min.
- Topp pitapizzaene med ruccula.
Bonustips: Rester i matpakken
- Har du rester av poteter? Lag en omelett med poteter og chorizo. Den kan spises kald eller lun.
- Har du gammelt brød? Lag en toast med ost + tacosaus/ pizzasaus/ salsa og kanskje en skinkeskive eller ren vegetar. Pakk inn i folie så den holder seg lun.
- Har du rester av tortilla eller pølselomper? Lag wrap med salat, ost og skinke, rull sammen og del i stykker.
- Har du rester av stekt kjøttdeig? Fyll en baguette med kjøttdeig og sprø grønnsaker. Du kan krydre kjøttdeigen med favorittkrydderet ditt, eller blande den med litt rømme eller tacosalsa for et mer saftig resultat.
Lær mer