5 tips til en romantisk middag | Oppskrifter og tips | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer 5 tips til en romantisk middag

5 tips til en romantisk middag

Noen ganger er det hyggelig å gjøre litt ekstra stas på en man er glad i med en god middag. Her har vi samlet 5 gode tips som kan gjøre kvelden litt ekstra romantisk.
Når du skal gjøre litt ekstra stas rundt en middag, er det lurt å sette av litt ekstra med tid slik at det ikke blir stress. Planlegg gjerne noen dager i forveien.

1. Gjør noe som skiller seg fra det hverdagslige

Hvis man ønsker å overraske noen, er det viktigste å gjøre noe som skiller seg fra hverdagsrutinene. Her er det tanken som teller. Kanskje har du ryddet litt ekstra, eller fått skaffet en barnevakt for anledningen.

Gjør små grep i hjemmet som å kjøpe inn noen fine blomster, legge på en duk eller noen stearinlys som setter stemningen.

Bilde av blomster i blomstervase på et trebord.

Kombiner ulike blomster og få et romantisk uttrykk. Her er det brukt syriner, ranunkler og valmue.

2. Velg et verdenskjøkken som tema

En god romantisk middag trenger ikke være dyrt eller råflott. Du kan prøve en ny smak fra et verdenskjøkken dere ikke spiser så ofte – eller som minner dere om en fin ferie dere har hatt. Hva med å invitere til fransk eller italiensk aften?

Vi har mange oppskrifter innenfor ulike verdenskjøkken. Velg et som er personlig for deg.

3. En god råvare

Hvis man vil gjøre ekstra stas, kan man velge en råvare som man ikke unner i en travel hverdag. Slik som et godt fiskestykke, and, reinsdyr eller en god biff.

4. Lag favorittretten til personen du skal overraske

Det viktigste med en romantisk middag er at den oppleves personlig. Har personen en favorittrett? Kanskje er personen skikkelig glad i halloumi, lasagne, taco eller pasta?

5. Før og etter middagen

Hvis du trenger litt tid til å forberede middagen mens gjesten er der kan det være lurt å forberede litt “ventemat” eller en enkel forrett. Da kan personen kose seg, mens du får litt arbeidsro på kjøkkenet.
Er personen også glad i dessert, er det lite som slår dette som avslutningen på et hyggelig måltid.

Forrett som er enkel å lage:

Forslag til dessert: