Italiensk inspirert ukemeny
Ingenting er bedre enn en hel uke fylt med pizza og pasta - spesielt når alt tar så rask tid å lage!
Alle oppskriftene i denne ukemenyen er beregnet til 1 voksen og 1 barn.
Handleliste for hele ukemenyen
- 1.5 dl matfløte
- 150g parmesan
- 1.5 stk rødløk
- 1 pk spinat
- 1 pk fersk basilikum
- 400g kyllingfilet
- 250g pasta penne av linser
- 200g soltørkede tomater i olje
- 25g pinjekjerner
- 1 pk ferdig pizzadeig
Fra eget kjøkkenskap
- Hvitløk
- Olivenolje
- Salt
- Pepper
1. Toskansk kylling
Vanskelighetsgrad: Enkel
Tid: 30 min
Ingredienser
- 100g pasta penne av linser
- 1 fedd hvitløk
- 0.5 stk rødløk
- 100g soltørkede tomater i olje
- 200g kyllingfilet
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 1.5 dl matfløte
- 0.5 pk spinat
- 25g parmesan
- 0.25 pk fersk basilikum
Slik gjør du:
- Kok opp pasta penne av linser i godt saltet vann.
- Finhakk hvitløk og rødløk og tilsett i ei panne sammen med soltørkede tomater i olje og stek på middels varme til løken er blitt blank.
- Tilsett kyllingfilet og stek til kyllingen er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper.
- Tilsett matfløte og la det putre i noen minutter.
- Hell av vannet på pastaen når den er al dente. Tilsett spinat og pasta i stekepannen og bland sammen til spinaten er krympet og pastaen har trukket til seg noe av fløtesausen.
- Serveres med revet parmesan og fersk basilikum.
2. Pasta med hjemmelaget pesto
Vanskelighetsgrad: Enkel
Tid: 20 min
Ingredienser
- 100g pasta penne av linser
- 2 fedd hvitløk
- 25g ristede pinjekjerner
- 0.75 pk fersk basilikum
- 0.5 dl olivenolje
- 1 ts salt
- 50g parmesan
Slik gjør du:
- Kok opp pasta penne av linser i godt saltet vann.
- Tilsett hvitløk, pinjekjerner, olivenolje, fersk basilikum og salt i en bolle og mos alt med en stavmikser eller en morter.
- Bland inn revet parmesan i pestoen til slutt.
- Hell av vannet på pastaen, og bland inn en tredjedel av pestoen. Serveres med ekstra parmesan.
Obs! Dersom du følger ukemenyen, må du sette bort to tredjedeler av pestoen, da den skal brukes i to andre middager.
3. Pizza med pesto
Vanskelighetsgrad: Enkel
Tid: 20 min
Ingredienser
- 0.5 stk rødløk
- 75g parmesan
- 0.5 pk ferdig pizzadeig
Obs! I denne middagen bruker vi pesto som ble laget tidligere i ukemenyen.
Slik gjør du:
- Kutt opp rødløk i strimler, og riv parmesan.
- Smør over halvparten av pestoen som ble laget tidligere i ukemenyen, på ferdig pizzadeig. Topp med rødløk og revet parmesan. Stekes midt i ovnen etter anvisning på pizzabunn-pakken.
4. Kyllingsalat med hjemmelagde breadsticks
Vanskelighetsgrad: Enkel
Tid: 40 min
Obs! I denne middagen bruker vi hjemmelaget pesto som ble laget tidligere i ukemenyen.
Ingredienser
- 100g soltørkede tomater i olje
- 0.5 pk ferdig pizzadeig
- 50g pasta penne av linser
- 200g kyllingfilet
- 0.5 stk rødløk
- 0.5 pk spinat
Slik gjør du:
- Lag breadsticks ved å mose soltørkede tomater i olje med en stavmikser så du har fått en mos. Smør dette over pizzadeigen og brett pizzabunnen i to. Kutt opp deigen i 5 centimeter brede strimler og tvinn strimlene.
- Leg gover breadsticksene på et stekebrett ikledd bakepapir, og stek i ovnen etter anvisning på pizzabunn-pakken.
- Kok opp pasta penne av linser i godt saltet vann.
- Stek kyllingfilet i ei stekepanne til kyllingen er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper.
- Kutt opp rødløk.
- Bland sammen pasta, kyllingfilet, rødløk og spinat med pesto. Server med varme breadsticks.
Lær mer