Risotto med grillet blomkål og brokkoli
Risotto er som en magisk forsterker for gode råvarer – som blomkål og brokkoli for eksempel.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Sett ovnen på 230C Skjær brokkoli, blomkål og rødløk i tynne skiver, vend skivene i olje, sitron, salt og pepper og legg de utover et bakepapir. Dryss på ost og grill skivene til de er gyllen.
-
Trinn 2
Finhakk løk, hvitløk, selleri og fres det i litt olje i en stor panne. Ha i risen og fres alt et par minutter, tilsett eddik og la det dampe ut. Spe så med grønnsaksbuljong, litt etter litt, mens du rører. Når risen er myk, smaker du til med salt, pepper, sitron og revet parmesan.
-
Trinn 3
Finhakk løk, hvitløk, selleri og fres det i litt olje i en stor panne. Ha i risen og fres alt et par minutter, tilsett eddik og la det dampe ut. Spe så med grønnsaksbuljong, litt etter litt, mens du rører. Når risen er myk, smaker du til med salt, pepper, sitron og revet parmesan.
-
Trinn 4
Vend inn skiver med brokkoli og blomkål, spe med mer kraft om risottoen blir tørr, den skal være myk og bløt. Dryss på salat og ekstra parmesan.