Hopp til innhold

Risotto med grillet blomkål og brokkoli

Ingen vurderinger
Tidsbruk 60 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
17 ingredienser
334 planlagt
Risotto med grillet blomkål og brokkoli

Risotto er som en magisk forsterker for gode råvarer – som blomkål og brokkoli for eksempel.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Blomkål og brokkoli

1 stk
Brokkoli
1 stk
Blomkål
0.5 stk
Rødløk
1 stk
Sitron
100 gr
Parmesan, eller annen hard ost
1 klype
Salt
2 ss
Olivenolje
1 klype
Nykvernet pepper

Risotto

400 gr
Risottoris
2 fedd
Hvitløk
1.5 l
Grønnsaksbuljong
2 stang
Stangselleri
1 stk
Løk
1 stk
Sitron
1 ss
Hvitvinseddik
1 ss
Olivenolje

Salat

1 pose
Baby leaf mix, 65 g

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnen på 230C Skjær brokkoli, blomkål og rødløk i tynne skiver, vend skivene i olje, sitron, salt og pepper og legg de utover et bakepapir. Dryss på ost og grill skivene til de er gyllen.

Trinn 2

Finhakk løk, hvitløk, selleri og fres det i litt olje i en stor panne. Ha i risen og fres alt et par minutter, tilsett eddik og la det dampe ut. Spe så med grønnsaksbuljong, litt etter litt, mens du rører. Når risen er myk, smaker du til med salt, pepper, sitron og revet parmesan.

Trinn 3

Finhakk løk, hvitløk, selleri og fres det i litt olje i en stor panne. Ha i risen og fres alt et par minutter, tilsett eddik og la det dampe ut. Spe så med grønnsaksbuljong, litt etter litt, mens du rører. Når risen er myk, smaker du til med salt, pepper, sitron og revet parmesan.

Trinn 4

Vend inn skiver med brokkoli og blomkål, spe med mer kraft om risottoen blir tørr, den skal være myk og bløt. Dryss på salat og ekstra parmesan.