Grønn risotto med scampi
Grønn risotto, risotto verde, er akkurat det navnet antyder – et perfekt akkompagnement til den grønne årstiden.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Tin og skrell scampiene. Kok opp grønnsaksbuljong. Kutt brokkoli og purre i biter og kok det mørt i grønnsaksbuljongen. Ta grønnsakene opp med en hullsleiv og kjør til puré i en blender eller med stavmikser. Spe med litt av grønnsaksbuljongen for å få passe konsistens. Smak til med salt og pepper.
-
Trinn 2
Surr finhakket løk i smør og olivenolje i en stor stekepanne, tilsett ris og rør godt. Ha i hvitvinseddik og la det dampe litt. Spe med grønnsaksbuljongen litt etter litt mens du rører i risen.
-
Trinn 3
Når risen er nesten al dente, tilsettes scampi.
-
Trinn 4
La dem trekke med til risen er ferdig. Spe med mer buljong hvis det blir tørt.
-
Trinn 5
Bland inn brokkolipureen og smak til med salt og pepper.