Grønn risotto med scampi | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Ris Grønn risotto med scampi

Grønn risotto med scampi

3.4 i snitt
Grønn risotto med scampi

Grønn risotto, risotto verde, er akkurat det navnet antyder – et perfekt akkompagnement til den grønne årstiden.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 pose
Rå scampi frosne 500g Godehav
1 stk
Purreløk
1 stk
Brokkoli
1 stk
Løk
3 dl
Risotto Scotti
1 ss
Smør
1.5 l
Grønnsaksbuljong
2 ss
Olivenolje REMA 1000
1 ss
Hvitvinseddik

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Tin og skrell scampiene. Kok opp grønnsaksbuljong. Kutt brokkoli og purre i biter og kok det mørt i grønnsaksbuljongen. Ta grønnsakene opp med en hullsleiv og kjør til puré i en blender eller med stavmikser. Spe med litt av grønnsaksbuljongen for å få passe konsistens. Smak til med salt og pepper.

  2. Trinn 2

    Surr finhakket løk i smør og olivenolje i en stor stekepanne, tilsett ris og rør godt. Ha i hvitvinseddik og la det dampe litt. Spe med grønnsaksbuljongen litt etter litt mens du rører i risen.

  3. Trinn 3

    Når risen er nesten al dente, tilsettes scampi.

  4. Trinn 4

    La dem trekke med til risen er ferdig. Spe med mer buljong hvis det blir tørt.

  5. Trinn 5

    Bland inn brokkolipureen og smak til med salt og pepper.