Ostekake med Oreo og bær

5.0 i snitt
Tidsbruk 30 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
7 ingredienser
71 planlagt
Ostekake med Oreo og bær
Legg oppskrift
i handlelapp
Lag en spennende Oreo-variant av den klassiske ostekaken. Desserten kan serveres både i porsjonsglass og bolle, og pyntes med friske bær.

Velg antall personer

6 voksne
0 barn

Ingredienser

2 pakke
Oreokjeks
2 stk
Gelatinplater
4 cl
Melk
250 g
Kremost naturell
2 dl
Kremfløte
250 g
Ferske bær (f.eks jordbær, bringebær og blåbær)
100 g
Melis

Slik gjør du

Trinn 1

Ha halvparten av kjeksen i en plastpose og knus med en kjevle. Fyll i seks porsjonsglass.

Trinn 2

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann. Varm melken i en kjele, men ikke så det koker. Vri vannet ut av gelatinplatene og ha i den varme melken. Rør rolig til platene er helt oppløst.

Trinn 3

Pisk kremost med melk og melis i en miksmaster eller kjøkkenmaskin. Pisk kremfløten til krem og vend inn i kremosten. Fordel massen i de 6 glassene og sett kjølig i noen timer.

Trinn 4

Knus resten av kjeksen og strø over ostekaken rett før servering. Topp med friske bær.

TIPS!

Du kan gjerne lage ostekaken dagen i forveien og oppbevare i kjøleskapet.