Hopp til innhold

Grillet nektarin med spekeskinke

3.5 i snitt
Tidsbruk 15 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
10 ingredienser
384 planlagt
Grillet nektarin med spekeskinke
Grillet nektarin er supergodt sammen med sprøstekt spekeskinke, yoghurt og peppermynte. Prøv denne oppskriften som forrett, tapas eller en frisk lunsj.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

8 stk
Nektariner
4 dl
Tyrkisk yoghurt (eventuelt yoghurt naturell)
0.5 stk
Sitron
2 pk
Fjelltørket spekeskinke
200 gr
Fetaost naturell
100 gr
Hasselnøtter
1 neve
Peppermynte, fersk
1 ss
Flytende honning
1 ts
Salt
1 ts
Nøytral olje

Slik gjør du

Trinn 1

Del nektarinene i to og fjern steinen. Pensle snittflaten på nektarinene med litt nøytral olje. Grill i ca. 3 minutter på hver side.

Trinn 2

Kutt spekeskinken i tynne strimler og stek sprøtt i en tørr panne på medium varme.

Trinn 3

Rist hasselnøttene gylne i en tørr panne eller i ovn ved 170 grader i 10 minutter. Knus nøttene lett med en kniv.

Trinn 4

Bland yoghurt, sitronsaft, peppermynte, honning og salt.

Trinn 5

Fordel de grillede nektarinene utover et serveringsfat. Smuldre fetaost og hasselnøtter over.

Trinn 6

Bruk en skje og fordel yoghurtdressingen tilfeldig rundt over nektarinene, avslutt med den sprø spekeskinken og noen peppermynteblader.