Fruktsalat med lime-mintkrem

En spennende og ekstra frisk dessert. Passer godt etter en tung julemiddag og er et smakfullt alternativ til riskremen.
Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Forberedelse: Fruktsalaten kan lages en dag før. Tilsett jordbær og mandler ved servering. Mint-limecreme kan lages to dager før.
Trinn 2
Start med å koke marinaden. Kok opp eplemost sammen med vaniljestang som er delt på langs. Ta en kniv og skrap ut vaniljefrøene. Ha vaniljestang og frø i marinaden, tilsett malt kardemomme og kanelstang. Kok i tre minutter og avkjøl den.
Trinn 3
Skrell all frukten og kutt den i store biter som legges i marinaden. La gjerne frukten marineres natten over. Ved servering tilsettes oppdelte jordbær og hakkede og ristede mandler. Til fruktsalat kan du bruke de fruktene og bærene du har. Fruktsalaten serveres med mint-limekrem.
Trinn 4
Mint-limekrem: Bland seterrømme eller creme fraiche med melis, finrevet limeskall og limesaft. Til slutt tilsettes hakket mint.