Prinsessekake med bringebær og sjokolade

17 ingredienser
12 planlagt
Prinsessekake med bringebær og sjokolade
Legg oppskrift
i handlelapp
En luftig og saftig bollekake som er fylt med hjemmelaget vaniljekrem. Får å gjøre den ekstra god så gjemmer det seg sjokolade i svingene.

Ingredienser

Bolledeig

1 stk
Egg til pensling
25 g
Fersk gjær
1 klype
Salt
2 dl
H-melk
75 g
Margarin
450 g
Hvetemel
2.5 ts
Kardemomme

Vaniljekrem

2 stk
Egg
1 ss
Maizenna
3 ts
Vaniljesukker
2 dl
H-melk
3 ss
Sukker

Fyll til prinsessekaken

75 g
Bringebær
50 g
Hakket melkesjokolade

Pynt til prinsessekaken

5 dråpe
Romessens
5 dl
Melis
3 ss
Vann

Slik gjør du

Trinn 1

Pisk sammen eggeplommer, maizenna, sukker og vaniljesukker i en skål.

Trinn 2

I en medium stor kjele varmer du opp melken til rett under kokepunktet. Hell så litt av den varme melken over eggeblandingen mens du pisker. Hell så resten av melken i og pisk så alt er blandet. Ha alt dette over i kjelen igjen og la koke opp mens du pisker.

Trinn 3

La vaniljekremen småkoke i 5-6 minutter til den tykner. Husk å pisk hele tiden! Hell vaniljekremen over i en skål og sett til avkjøling.

Trinn 4

I en kjøkkenmaskinbolle har du mel, sukker, gjær, salt og kardemomme. Gjæren smuldrer du bare i, men pass på å ikke legg saltet oppå gjæren. Salt dreper nemlig gjær.

Trinn 5

Pisk sammen melk og egg, varm opp til litt under lunkent, ca. 30 grader. Hell melk/eggblandingen sammen med de tørre ingrediensene og elt med eltekrok i 10 minutter på lav hastighet til deigen slipper bollen.

Trinn 6

Tilsett margarin i terninger og elt i 15 min på lav hastighet. Deigen vil være ganske klissete til å starte med, men når deigen har fått eltet en stund så får du en smidig og blank deig som slipper bollen.

Trinn 7

Smør en bolle med litt olje og ha deigen i. Dekk med plastfolie og la heve til dobbel størrelse. Det tar ca. 1-1,5 time. Sett gjerne bollen et lunt sted, da tar heveprosessen kortere tid. Det er vanskelig å si eksakt hevetid siden det kommer an på hvor varmt det er hjemme hos deg. Det viktigste er at deigen skal ha doblet seg når den er ferdig.

Trinn 8

Velt deigen ut på en lettmelet kjøkkenbenk og kna den noen ganger. Kjevle deigen ut til en stor rektangel.

Trinn 9

Smør vaniljekremen utover. Dryss over hakket sjokolade og bringebær.

Trinn 10

Rull deigen til en stor rull og kutt av endene. Skjær 8 like store emner og plasser dem i en 30 cm rund springform hvor bunnen er dekket med bakepapir.

Trinn 11

Dekk formen med plastfolie eller et fuktig kjøkkenhåndkle og la etterheve i 30-40 minutter.

Trinn 12

Forvarm ovnen til 200 grader. Pensle bollene med egg og stek i 20-23 minutter. Avkjøl på rist før du tar prinsessekaken ut av formen.

Trinn 13

Bland sammen melis, vann og romessens. Pynt prinsessekaken med glasuren.

Ida Gran Jansen

 http://idagranjansen.com/