Hopp til innhold

Prinsessekake med bringebær og sjokolade

3.0 i snitt
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
17 ingredienser
53 planlagt
Prinsessekake med bringebær og sjokolade

En luftig og saftig bollekake som er fylt med hjemmelaget vaniljekrem. Får å gjøre den ekstra god så gjemmer det seg sjokolade i svingene.

Antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Bolledeig

1 stk
Egg til pensling
25 gr
Fersk gjær
1 klype
Salt
2 dl
H-melk
75 gr
Margarin
450 gr
Hvetemel
2.5 ts
Kardemomme

Vaniljekrem

2 stk
Egg
1 ss
Maizenna
3 ts
Vaniljesukker
2 dl
H-melk
3 ss
Sukker

Fyll til prinsessekaken

75 gr
Bringebær
50 gr
Hakket melkesjokolade

Pynt til prinsessekaken

5
Romessens
5 dl
Melis
3 ss
Vann

Slik gjør du

Trinn 1

Pisk sammen eggeplommer, maizenna, sukker og vaniljesukker i en skål.

Trinn 2

Rull deigen til en stor rull og kutt av endene. Skjær 8 like store emner og plasser dem i en 30 cm rund springform hvor bunnen er dekket med bakepapir.

Trinn 3

Dekk formen med plastfolie eller et fuktig kjøkkenhåndkle og la etterheve i 30-40 minutter.

Trinn 4

Forvarm ovnen til 200 grader. Pensle bollene med egg og stek i 20-23 minutter. Avkjøl på rist før du tar prinsessekaken ut av formen.

Trinn 5

Bland sammen melis, vann og romessens. Pynt prinsessekaken med glasuren.

Trinn 6

I en medium stor kjele varmer du opp melken til rett under kokepunktet. Hell så litt av den varme melken over eggeblandingen mens du pisker. Hell så resten av melken i og pisk så alt er blandet. Ha alt dette over i kjelen igjen og la koke opp mens du pisker.

Trinn 7

La vaniljekremen småkoke i 5-6 minutter til den tykner. Husk å pisk hele tiden! Hell vaniljekremen over i en skål og sett til avkjøling.

Trinn 8

I en kjøkkenmaskinbolle har du mel, sukker, gjær, salt og kardemomme. Gjæren smuldrer du bare i, men pass på å ikke legg saltet oppå gjæren. Salt dreper nemlig gjær.

Trinn 9

Pisk sammen melk og egg, varm opp til litt under lunkent, ca. 30 grader. Hell melk/eggblandingen sammen med de tørre ingrediensene og elt med eltekrok i 10 minutter på lav hastighet til deigen slipper bollen.

Trinn 10

Tilsett margarin i terninger og elt i 15 min på lav hastighet. Deigen vil være ganske klissete til å starte med, men når deigen har fått eltet en stund så får du en smidig og blank deig som slipper bollen.

Trinn 11

Smør en bolle med litt olje og ha deigen i. Dekk med plastfolie og la heve til dobbel størrelse. Det tar ca. 1-1,5 time. Sett gjerne bollen et lunt sted, da tar heveprosessen kortere tid. Det er vanskelig å si eksakt hevetid siden det kommer an på hvor varmt det er hjemme hos deg. Det viktigste er at deigen skal ha doblet seg når den er ferdig.

Trinn 12

Velt deigen ut på en lettmelet kjøkkenbenk og kna den noen ganger. Kjevle deigen ut til en stor rektangel.

Trinn 13

Smør vaniljekremen utover. Dryss over hakket sjokolade og bringebær.

Ida Gran Jansen

 http://idagranjansen.com/