Sennepssaus | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Sennepssaus

3.5 i snitt
Sennepssaus
Denne sennepssausen passer utmerket til julemiddagen og julefrokosten. Superenkel å lage!

Velg antall personer

Voksne
8
Barn
0

Ingredienser

2 ss
Smør
2 ss
Hvetemel
6 dl
Melk
1 dl
Kremfløte
2 ss
Pølsesennep
2 ss
Grov sennep
2 ss
Dijonsennep
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Smelt smør i en kjele og ha i hvetemel. Rør jevningen kontinuerlig med visp i 1–2 minutter.

  2. Trinn 2

    Spe med varm melk og fløte i to omganger. Rør godt hele tiden slik at det blir en glatt saus uten klumper. Tilsett sennep og smak til med salt og pepper.

TIPS

Kan lages ferdig to timer på forhånd, og bare varmes opp før servering.