Mandelbakt blomkål med sennepssaus | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Grønnsaker Mandelbakt blomkål med sennepssaus

Mandelbakt blomkål med sennepssaus

4.3 i snitt
Mandelbakt blomkål med sennepssaus
Mandelbakt blomkål med sennepssaus er en sprø og velsmakende rett. Server alene eller som tilbehør til middag.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Mandelbakt blomkål

3 skive
Loff
2 fedd
Hvitløk
1 ts
Timian
1 stk
Egg
100 gr
Mandler
1 ts
Salt
0.5 ts
Kvernet pepper
2 ss
Olivenolje

Sennepssaus

3 dl
Melk
0.5 dl
Fløte
1 ss
Pølsesennep
1 ss
Grov sennep
1 ss
Fransk dijonsennep
0.5 ts
Pepper
1 ss
Smør
1 ss
Hvetemel
0.5 ts
Salt

Ovnsbakte tomater

400 gr
Tomater
2 fedd
Hvitløk
1 ss
Rosmarin fersk
0.5 ts
Salt
0.5 ts
Kvernet pepper
2 ss
Olivenolje

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Forvarm ovnen på 220°C varmluft. Rens blomkålen for blader og ha i en kjele med salt og 2 cm vann. Damp blomkålen under lokk i 10 minutter til den begynner å bli mør.

  2. Trinn 2

    Skjær skorpene av loffen og kjør i mikser med hvitløk, timian, salt, kvernet pepper, egg og olivenolje til en fin farse. De siste 10 sekundene tilsettes mandler til de blir grovhakkede

  3. Trinn 3

    Plasser blomkålen på et ildfast fat og smør mandelfarsen i et tykt lag over blomkålen. Bak blomkålen ved 220°C varmluft i 15 minutter til mandelfarsen er gylden.

  4. Trinn 4

    Sennepssaus: Smelt smør og ha i mel. Fres dette i to minutter. Spe med varm melk og fløte i to omganger mens du rører iherdig slik at den hvite sausen blir glatt og uten klumper. Rør inn sennepene og smak til med salt og pepper.

  5. Trinn 5

    Ovnsbakte tomater: Bland sammen salt, pepper, hakket hvitløk, rosmarin og olivenolje til en marinade. Del tomatene i to og dekk dem med marinaden. Ovnsbak tomatene i 15 minutter på 220°C varmluft.

     

    Husk å godta cookies i nettleseren for å se step-by-step video her til denne oppskriften

Tips

Oppskriften kan enkelt gjøres fri for animalske produkter ved å bytte ut melk og smør med et plantebasert alternativ.