Mandelbakt blomkål med sennepssaus

Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Forvarm ovnen på 220°C varmluft. Rens blomkålen for blader og ha i en kjele med salt og 2 cm vann. Damp blomkålen under lokk i 10 minutter til den begynner å bli mør.
-
Trinn 2
Skjær skorpene av loffen og kjør i mikser med hvitløk, timian, salt, kvernet pepper, egg og olivenolje til en fin farse. De siste 10 sekundene tilsettes mandler til de blir grovhakkede.
-
Trinn 3
Plasser blomkålen på et ildfast fat og smør mandelfarsen i et tykt lag over blomkålen. Bak blomkålen ved 220°C varmluft i 15 minutter til mandelfarsen er gylden.
-
Trinn 4
Sennepssaus: Smelt smør og ha i mel. Fres dette i to minutter. Spe med varm melk og fløte i to omganger mens du rører iherdig slik at den hvite sausen blir glatt og uten klumper. Rør inn sennepene og smak til med salt og pepper.
-
Trinn 5
Ovnsbakte tomater: Bland sammen salt, pepper, hakket hvitløk, rosmarin og olivenolje til en marinade. Del tomatene i to og dekk dem med marinaden. Ovnsbak tomatene i 15 minutter på 220°C varmluft.
Husk å godta cookies i nettleseren for å se step-by-step video her til denne oppskriften
Tips
Oppskriften kan enkelt gjøres fri for animalske produkter ved å bytte ut melk og smør med et plantebasert alternativ.