Gressløksaus | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Gressløksaus

3.5 i snitt
Gressløksaus
En enkel saus som gir et løft til alle typer varmebehandlet fisk.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 stk
Sjalottløk
2 dl
Hvitvin eller eplejuice
2 dl
Kremfløte
1 ts
Maizena
1 stk
Sitron
1 potte
Liten potte gressløk
1 ss
Smør
0.5 terning
Buljong
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Tilsett så fiskekraft og kok alt ned til ca. 2 dl. Ha i kremfløte og kok opp.

  2. Trinn 2

    Fres finhakket sjalottløk i smør i ett minutt. Tilsett hvitvin eller eplejuice og kok ned til det halve.

  3. Trinn 3

    Rør Maizena ut i kaldt vann og jevn sausen til en fyldig saus. Smak til med salt, pepper og litt presset sitron.

  4. Trinn 4

    Tilsett tilslutt finhakket gressløk.