Gressløksaus | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Gressløksaus

3.5 i snitt
Tidsbruk 30 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
10 ingredienser
5 planlagt
Gressløksaus

En enkel saus som gir et løft til alle typer varmebehandlet fisk.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 stk
Sjalottløk
2 dl
Hvitvin eller eplejuice
2 dl
Kremfløte
1 ts
Maizena
1 stk
Sitron
1 potte
Liten potte gressløk
1 ss
Smør
0.5 terning
Buljong
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Tilsett så fiskekraft og kok alt ned til ca. 2 dl. Ha i kremfløte og kok opp.

Trinn 2

Fres finhakket sjalottløk i smør i ett minutt. Tilsett hvitvin eller eplejuice og kok ned til det halve.

Trinn 3

Rør Maizena ut i kaldt vann og jevn sausen til en fyldig saus. Smak til med salt, pepper og litt presset sitron.

Trinn 4

Tilsett tilslutt finhakket gressløk.