Vegetarpizza med grillede grønnsaker

Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Hjemmelaget pizzabunn: Finn frem en kjøkkenmaskin. Har du ikke det, kan du bruke muskelkraft.
Trinn 2
Bland vann, tørrgjær og sukker og la dette stå i ti minutter til det dannes skum på toppen av vannet.
Trinn 3
Tilsett olje, salt og spe med hvetemel etterhvert som deigen eltes sammen. Når alt hvetemelet er blandet inn elter du deigen i ti minutter. Deigen skal være smidig og glatt.
Trinn 4
Legg et klede over bollen og la heve i en time på et lunt sted. Baderomsgulv er en god løsning hvis du har varmekabler, eller velg en plass der solen treffer.
Trinn 5
Elt deigen etter heving og del deigen i to deler. Legg hver del på en trefjøl og legg klede over. La heve på benken i en halv time eller helst mer.
Trinn 6
Kjevl ut deigene til runde pizzabunner og ha på ønsket fyll.
Trinn 7
Fyll: Start med å legge hele paprikaen på grillen og la den ligge til skinnet er sort og paprikaen er myk. Ta den av og legg den i en plastboks med lokk på i fem minutter. Etter dette kan du rive av skinnet og skjære paprikaen i fileter. Nå er paprikaen deilig søt og en perfekt topping på pizzaen eller til en tapasrett.
Trinn 8
Skjær squash i skiver. Pensle med olje og krydre med salt, pepper og oregano. Legg på grillen noen minutter. Snu skivene når du har fått fine grillstriper.
Trinn 9
Legg mini-asparges på grillen og grill noen minutter til du har fått grillstriper.
Trinn 10
Kjevl ut pizzadeigen og smør på pizzasaus. Strø et lag med ost over sausen. Dandér paprika, squash og asparges på toppen.
Trinn 11
Legg pizzaen på pizzasteinen og stek til osten har smeltet og bunnen er sprø på 250 grader, ca. 8-10 minutter. Pizzaen kan gjerne tilberedes på grillen.
Tips
Vil du ha kjøtt på pizzaen legger du på skiver av chorizo på toppen før steking.