Vegetarpizza med grillede grønnsaker
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Hjemmelaget pizzabunn: Finn frem en kjøkkenmaskin. Har du ikke det, kan du bruke muskelkraft.
-
Trinn 2
Bland vann, tørrgjær og sukker og la dette stå i ti minutter til det dannes skum på toppen av vannet.
-
Trinn 3
Tilsett olje, salt og spe med hvetemel etterhvert som deigen eltes sammen. Når alt hvetemelet er blandet inn elter du deigen i ti minutter. Deigen skal være smidig og glatt.
-
Trinn 4
Legg et klede over bollen og la heve i en time på et lunt sted. Baderomsgulv er en god løsning hvis du har varmekabler, eller velg en plass der solen treffer.
-
Trinn 5
Elt deigen etter heving og del deigen i to deler. Legg hver del på en trefjøl og legg klede over. La heve på benken i en halv time eller helst mer.
-
Trinn 6
Kjevl ut deigene til runde pizzabunner og ha på ønsket fyll.
-
Trinn 7
Fyll: Start med å legge hele paprikaen på grillen og la den ligge til skinnet er sort og paprikaen er myk. Ta den av og legg den i en plastboks med lokk på i fem minutter. Etter dette kan du rive av skinnet og skjære paprikaen i fileter. Nå er paprikaen deilig søt og en perfekt topping på pizzaen eller til en tapasrett.
-
Trinn 8
Skjær squash i skiver. Pensle med olje og krydre med salt, pepper og oregano. Legg på grillen noen minutter. Snu skivene når du har fått fine grillstriper.
-
Trinn 9
Legg mini-asparges på grillen og grill noen minutter til du har fått grillstriper.
-
Trinn 10
Kjevl ut pizzadeigen og smør på pizzasaus. Strø et lag med ost over sausen. Dandér paprika, squash og asparges på toppen.
-
Trinn 11
Legg pizzaen på pizzasteinen og stek til osten har smeltet og bunnen er sprø på 250 grader, ca. 8-10 minutter. Pizzaen kan gjerne tilberedes på grillen.
Tips
Vil du ha kjøtt på pizzaen legger du på skiver av chorizo på toppen før steking.