Hopp til innhold

Vegetarpizza med tomat og basilikum

Ingen vurderinger
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
10 ingredienser
33 planlagt
Vegetarpizza med tomat og basilikum

Vegetarpizza med mozzarella, tomat og basilikum er nydelig sommermat for store og små!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
0

Ingredienser

Hjemmelaget pizzadeig

1 ts
Tørrgjær
0.5 dl
Extra virgin olivenolje
5 dl
Pizzamel tipo 0 eller 00 (hvetemel kan også brukes)
3 dl
Lunkent vann
0.5 ts
Sukker
0.5 ts
Salt

Topping

1 kurv
Cherrytomater eller små plommetomater
1 pose
Mozzarellaball
0.5 potte
Basilikum
1 klype
Flaksalt

Slik gjør du

Trinn 1

Pizzabunn: Finn frem en kjøkkenmaskin. Har du ikke det, kan du bruke muskelkraft.

Bland vann, tørrgjær og sukker og la dette stå i ti minutter til det dannes skum på toppen av vannet.

Trinn 2

Tilsett olje, salt og spe med hvetemel etterhvert som deigen eltes sammen. Når alt hvetemelet er blandet inn elter du deigen i ti minutter. Deigen skal være smidig og glatt.

Trinn 3

Legg et klede over bollen og la heve i en time på et lunt sted. Baderomsgulv er en god løsning hvis du har varmekabler, eller velg en plass der solen treffer.

Trinn 4

Elt deigen etter heving og del deigen i to deler. Legg hver del på en trefjøl og legg klede over. La heve på benken i en halv time eller helst mer.

Trinn 5

Kjevl ut deigene til runde pizzabunner og ha på ønsket fyll.

Trinn 6

Fyll: Riv mozzarellaballen med fingrene i en beholder. Tilsett en stor neve med basilikum, både stengel og blader. Tilsett et lite dryss flaksalt. Kjør med stavmikser eller i blender slik at ost og basilikum blandes og osten blir grønn.

Trinn 7

Del tomatene i medium store biter.

Trinn 8

Kjevl ut pizzadeigen og legg på et lag med basilikumosten. Strø tomater over osten og sett i ovnen på 250 grader, eller tilbered på grillen. Bruk gjerne pizzastein dersom du har det. Stek til osten har smeltet og bunnen er sprø, ca. 8-10 minutter.

Trinn 9

Pynt gjerne med basilikumblader.