Vegetarpizza med tomat og basilikum | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Hjemmelaget pizza Vegetarpizza med tomat og basilikum

Vegetarpizza med tomat og basilikum

5.0 i snitt
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
10 ingredienser
33 planlagt
Vegetarpizza med tomat og basilikum

Vegetarpizza med mozzarella, tomat og basilikum er nydelig sommermat for store og små!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
0

Ingredienser

Hjemmelaget pizzadeig

1 ts
Tørrgjær
0.5 dl
Extra virgin olivenolje
5 dl
Pizzamel tipo 0 eller 00 (hvetemel kan også brukes)
3 dl
Lunkent vann
0.5 ts
Sukker
0.5 ts
Salt

Topping

1 kurv
Cherrytomater eller små plommetomater
1 pose
Mozzarellaball
0.5 potte
Basilikum
1 klype
Flaksalt

Slik gjør du

Trinn 1

Pizzabunn: Finn frem en kjøkkenmaskin. Har du ikke det, kan du bruke muskelkraft.

Bland vann, tørrgjær og sukker og la dette stå i ti minutter til det dannes skum på toppen av vannet.

Trinn 2

Tilsett olje, salt og spe med hvetemel etterhvert som deigen eltes sammen. Når alt hvetemelet er blandet inn elter du deigen i ti minutter. Deigen skal være smidig og glatt.

Trinn 3

Legg et klede over bollen og la heve i en time på et lunt sted. Baderomsgulv er en god løsning hvis du har varmekabler, eller velg en plass der solen treffer.

Trinn 4

Elt deigen etter heving og del deigen i to deler. Legg hver del på en trefjøl og legg klede over. La heve på benken i en halv time eller helst mer.

Trinn 5

Kjevl ut deigene til runde pizzabunner og ha på ønsket fyll.

Trinn 6

Fyll: Riv mozzarellaballen med fingrene i en beholder. Tilsett en stor neve med basilikum, både stengel og blader. Tilsett et lite dryss flaksalt. Kjør med stavmikser eller i blender slik at ost og basilikum blandes og osten blir grønn.

Trinn 7

Del tomatene i medium store biter.

Trinn 8

Kjevl ut pizzadeigen og legg på et lag med basilikumosten. Strø tomater over osten og sett i ovnen på 250 grader, eller tilbered på grillen. Bruk gjerne pizzastein dersom du har det. Stek til osten har smeltet og bunnen er sprø, ca. 8-10 minutter.

Trinn 9

Pynt gjerne med basilikumblader.