Vegetarpizza med tomat og basilikum

Vegetarpizza med mozzarella, tomat og basilikum er nydelig sommermat for store og små!
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Pizzabunn: Finn frem en kjøkkenmaskin. Har du ikke det, kan du bruke muskelkraft.
Bland vann, tørrgjær og sukker og la dette stå i ti minutter til det dannes skum på toppen av vannet.
-
Trinn 2
Tilsett olje, salt og spe med hvetemel etterhvert som deigen eltes sammen. Når alt hvetemelet er blandet inn elter du deigen i ti minutter. Deigen skal være smidig og glatt.
-
Trinn 3
Legg et klede over bollen og la heve i en time på et lunt sted. Baderomsgulv er en god løsning hvis du har varmekabler, eller velg en plass der solen treffer.
-
Trinn 4
Elt deigen etter heving og del deigen i to deler. Legg hver del på en trefjøl og legg klede over. La heve på benken i en halv time eller helst mer.
-
Trinn 5
Kjevl ut deigene til runde pizzabunner og ha på ønsket fyll.
-
Trinn 6
Fyll: Riv mozzarellaballen med fingrene i en beholder. Tilsett en stor neve med basilikum, både stengel og blader. Tilsett et lite dryss flaksalt. Kjør med stavmikser eller i blender slik at ost og basilikum blandes og osten blir grønn.
-
Trinn 7
Del tomatene i medium store biter.
-
Trinn 8
Kjevl ut pizzadeigen og legg på et lag med basilikumosten. Strø tomater over osten og sett i ovnen på 250 grader, eller tilbered på grillen. Bruk gjerne pizzastein dersom du har det. Stek til osten har smeltet og bunnen er sprø, ca. 8-10 minutter.
-
Trinn 9
Pynt gjerne med basilikumblader.