Vegetarpizza med tomat og basilikum | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Hjemmelaget pizza Vegetarpizza med tomat og basilikum

Vegetarpizza med tomat og basilikum

5.0 i snitt
Vegetarpizza med tomat og basilikum

Vegetarpizza med mozzarella, tomat og basilikum er nydelig sommermat for store og små!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
0

Ingredienser

Hjemmelaget pizzadeig

1 ts
Tørrgjær
0.5 dl
Extra virgin olivenolje
5 dl
Pizzamel tipo 0 eller 00 (hvetemel kan også brukes)
3 dl
Lunkent vann
0.5 ts
Sukker
0.5 ts
Salt

Topping

1 kurv
Cherrytomater eller små plommetomater
1 pose
Mozzarellaball
0.5 potte
Basilikum
1 klype
Flaksalt

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Pizzabunn: Finn frem en kjøkkenmaskin. Har du ikke det, kan du bruke muskelkraft.

    Bland vann, tørrgjær og sukker og la dette stå i ti minutter til det dannes skum på toppen av vannet.

  2. Trinn 2

    Tilsett olje, salt og spe med hvetemel etterhvert som deigen eltes sammen. Når alt hvetemelet er blandet inn elter du deigen i ti minutter. Deigen skal være smidig og glatt.

  3. Trinn 3

    Legg et klede over bollen og la heve i en time på et lunt sted. Baderomsgulv er en god løsning hvis du har varmekabler, eller velg en plass der solen treffer.

  4. Trinn 4

    Elt deigen etter heving og del deigen i to deler. Legg hver del på en trefjøl og legg klede over. La heve på benken i en halv time eller helst mer.

  5. Trinn 5

    Kjevl ut deigene til runde pizzabunner og ha på ønsket fyll.

  6. Trinn 6

    Fyll: Riv mozzarellaballen med fingrene i en beholder. Tilsett en stor neve med basilikum, både stengel og blader. Tilsett et lite dryss flaksalt. Kjør med stavmikser eller i blender slik at ost og basilikum blandes og osten blir grønn.

  7. Trinn 7

    Del tomatene i medium store biter.

  8. Trinn 8

    Kjevl ut pizzadeigen og legg på et lag med basilikumosten. Strø tomater over osten og sett i ovnen på 250 grader, eller tilbered på grillen. Bruk gjerne pizzastein dersom du har det. Stek til osten har smeltet og bunnen er sprø, ca. 8-10 minutter.

  9. Trinn 9

    Pynt gjerne med basilikumblader.