Hopp til innhold

Tomatsalat med mozzarella og basilikum

Ingen vurderinger
Tidsbruk 20 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
12 ingredienser
Tomatsalat med mozzarella og basilikum
Mesterkokk Reneé Fagerhøi deler sine hemmelige tips: Gjør den enkle tomatsalaten til en skikkelig smakseksplosjon.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

550 gr
Smaksrike tomater (i ulike farger og fasonger)
3 klype
Flaksalt
1 stk
Rødløk
2 stk
Mozzarella (fersk)
0.5 potte
Basilikum
90 gr
Pinjekjerner
1 fedd
Hvitløk (finhakket)
3 ss
Olivenolje
3 ss
Balsamicoeddik
2 ts
Dijon sennep
1 klype
Svart pepper
1 klype
Flaksalt

Slik gjør du

Trinn 1

Del cherrytomater i to, og større tomater i grove terninger. Legg tomatene i en sil som du henger over salatbollen du vil servere i. Salte tomatene med flaksaltet og bland godt.

Trinn 2

I bollen med tomatjuice tilsettes finhakket hvitløk, sennep og balsamicoeddik. Pisk sammen og tilsett olivenoljen litt etter litt. Vend tomatene inn i «dressingen».

Trinn 3

Hakk rødløk i små terninger, grovhakk basilikum, og skjær mozzarella i mindre biter. Blant sammen og ha i pinjekjerner. Avslutt med noen drag svart pepper fra pepperkvernen og en ekstra klype flaksalt.

 

Denne oppskriften er laget av Reneé Fagerhøi.