Tomatsalat med mozzarella og basilikum | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Tomatsalat med mozzarella og basilikum

Ingen vurderinger
Tidsbruk 20 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
12 ingredienser
Tomatsalat med mozzarella og basilikum
Mesterkokk Reneé Fagerhøi deler sine hemmelige tips: Gjør den enkle tomatsalaten til en skikkelig smakseksplosjon.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

550 gr
Smaksrike tomater (i ulike farger og fasonger)
3 klype
Flaksalt
1 stk
Rødløk
2 stk
Mozzarella (fersk)
0.5 potte
Basilikum
90 gr
Pinjekjerner
1 fedd
Hvitløk (finhakket)
3 ss
Olivenolje
3 ss
Balsamicoeddik
2 ts
Dijon sennep
1 klype
Svart pepper
1 klype
Flaksalt

Slik gjør du

Trinn 1

Del cherrytomater i to, og større tomater i grove terninger. Legg tomatene i en sil som du henger over salatbollen du vil servere i. Salte tomatene med flaksaltet og bland godt.

Trinn 2

I bollen med tomatjuice tilsettes finhakket hvitløk, sennep og balsamicoeddik. Pisk sammen og tilsett olivenoljen litt etter litt. Vend tomatene inn i «dressingen».

Trinn 3

Hakk rødløk i små terninger, grovhakk basilikum, og skjær mozzarella i mindre biter. Blant sammen og ha i pinjekjerner. Avslutt med noen drag svart pepper fra pepperkvernen og en ekstra klype flaksalt.

 

Denne oppskriften er laget av Reneé Fagerhøi.