Penne med tomatsaus og mozzarella
Nydelig pasta i tomatsaus med mozzarella og parmesan. Et perfekt hverdagsmåltid.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Kjør hermetiske tomater med stavmikser til en jevn puré. Finhakk hvitløk og løk. Surr løken i olivenolje den er blank og myk. Tilsett finhakket hvitløk på slutten slik at den ikke blir brent.
Tilsett tomater, kok opp og la sausen putre på svak til middels varme uten lokk. Dette tar gjerne 45–60 minutter. Skrap gjerne ned kantene i kjelen underveis. Her er det mye god smak.
-
Trinn 2
Når det gjenstår ca. 15 minutter av tomatsausen kan du begynne å koke pasta. Når tomatsausen er ferdig, rør inn smør i terninger. Tilsett revet parmesan.
-
Trinn 3
Hell vannet av pastaen og bland det godt inn sammen med sausen. Vend forsiktig inn hakket basilikum og server med revet parmesan.
TIPS
Prøv også bakt Rigatoni Florentine: Ha retten i en ildfast form, topp med revet parmesan og fersk mozzarella i skiver. Bak i ovn på 220°C til osten er gyllen.