Hopp til innhold

Grillede grønnsaker med vinaigrette

4.7 i snitt
Tidsbruk 15 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
13 ingredienser
55 planlagt
Grillede grønnsaker med vinaigrette

Det er enkelt å grille grønnsaker. Prøv denne varianten med asparges, aubergine, squash og paprika, med en deilig urtevinaigrette over.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 stk
Squash
1 stk
Aubergine
2 stk
Paprika
1 bunt
Asparges
4 fedd
Hvitløk
1 dl
Olivenolje
2 ts
Flaksalt
1 klype
Kvernet sort pepper

Urtevinaigrette

1 ss
Grov sennep
1 dl
Urter, som gressløk, timian, dill, persille
0.5 dl
Hvitvinseddik
1.5 dl
Olivenolje
1 klype
Salt og pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Varm opp grillen. Vask grønnsakene og kutt av stilk og kanter.

Trinn 2

Kutt grønnsakene i like store skiver på 1 cm. Finhakk hvitløk, og bland med olivenolje, flaksalt og kvernet pepper. Pensle grønnsakene med dette.

Trinn 3

Legg grønnsaksskivene på grillen på direkte varme, og grill med lokket på i to minutter. Snu grønnsaksskivene og grill i to minutter til.

Trinn 4

Bland sammen ingrediensene til urtevinaigretten.

Trinn 5

Legg grønnsakene på et serveringsfat. Dryss på mer flaksalt og kvernet pepper. Hell over urtevinaigretten.