Hopp til innhold

Vinaigrette med grønnsaker: «Sauce vierge»

Ingen vurderinger
Tidsbruk 12 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
9 ingredienser
7 planlagt
Vinaigrette med grønnsaker: «Sauce vierge»
Sauce vierge er en fransk saus med olivenolje, sitron, tomat og basilikum. Sausen passer perfekt til grillet eller pannestekt fisk. Prøv den også til annen sjømat. En skikkelig middelhavsklassiker.

Antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 dl
Sjalottløk (hakket)
1 fedd
Hvitløk (hakket)
1 stk
Gulrot (finskåret i terninger)
1 dl
Olivenolje
2 ss
Sitronsaft
1 dl
Gressløk (finhakket)
2 ss
Vann
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Finhakk løk, hvitløk, gulrot og kok opp med olivenolje, vann, sitronsaft og smak til med salt og pepper.

Trinn 2

Avkjøl og tilsett finhakket gressløk.