Hopp til innhold

Grove scones med valnøtter og tranebær

Ingen vurderinger
Tidsbruk 40 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
10 ingredienser
Grove scones med valnøtter og tranebær
Grove scones med valnøtter og tranebær er perfekt kosemat for hele familien. Scones er raskt å lage og smaker godt både til lunsj og som dessert.

Velg antall personer

Voksne
12
Barn
0

Ingredienser

4.5 dl
Hvetemel
2 dl
Sammalt hvete, grov
1 dl
Havregryn
4 ss
Smør, mykt
1 ts
Salt
2 ss
Sukker
1 ss
Bakepulver
3 dl
Melk
2 dl
Valnøtter
1 dl
Tranebær

Slik gjør du

Trinn 1

Varm ovnen til 200 grader varmluft. Bland melet og havregryn i en bolle med mykt smør. Smuldre smøret inn i melet med hendene.

Trinn 2

Bland inn salt, sukker og bakepulver. Tilsett melk, hakkede valnøtter og tranebær til en fast deig.

Trinn 3

Dryss havregryn på en skjærefjøl og form deigen til en rektangulær form på størrelse med et A4-ark. Del i 12 stykker. 

Trinn 4

Stek på bakepapir i ca. 18 minutter. Avkjøles på rist. 

 

Tips: Bruk gjerne tørkede frukter som rosiner, tranebær eller fiken i sconesen.