Grove scones med valnøtter og tranebær | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Grove scones med valnøtter og tranebær

3.4 i snitt
Tidsbruk 40 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
10 ingredienser
Grove scones med valnøtter og tranebær
Grove scones med valnøtter og tranebær er perfekt kosemat for hele familien. Scones er raskt å lage og smaker godt både til lunsj og som dessert.

Velg antall personer

Voksne
12
Barn
0

Ingredienser

4.5 dl
Hvetemel
2 dl
Sammalt hvete, grov
1 dl
Havregryn
4 ss
Smør, mykt
1 ts
Salt
2 ss
Sukker
1 ss
Bakepulver
3 dl
Melk
2 dl
Valnøtter
1 dl
Tranebær

Slik gjør du

Trinn 1

Varm ovnen til 200 grader varmluft. Bland melet og havregryn i en bolle med mykt smør. Smuldre smøret inn i melet med hendene.

Trinn 2

Bland inn salt, sukker og bakepulver. Tilsett melk, hakkede valnøtter og tranebær til en fast deig.

Trinn 3

Dryss havregryn på en skjærefjøl og form deigen til en rektangulær form på størrelse med et A4-ark. Del i 12 stykker. 

Trinn 4

Stek på bakepapir i ca. 18 minutter. Avkjøles på rist. 

 

Tips: Bruk gjerne tørkede frukter som rosiner, tranebær eller fiken i sconesen.